JohnnyCage

Jövő héten debütál az AMD 760MPX

Az Advanced Micro Devices (AMD) kettős ajándékkal lepi meg a felhasználókat. A jövő héten ugyanis megjelennek az első 760 MPX-alapú duál Socket-A alaplapok, amelyek a kétprocesszoros Athlon MP és Duron munkaállomások és szerverek alapjai lesznek.

A hírt, miszerint az AMD 760MP chipkészlet továbbfejlesztett változata, illetve az arra épülő alaplapok a jövő héten látnak napvilágot, egy német disztribútor közölte egy weboldal munkatársaival. A nemhivatalos információk szerint a megjelenést követően a tajvani Tyan, amely társaság az AMD 760MP-alapú megoldások egyedüli gyártója, az ASUS, a Micro-Star International (MSI), valamint az Abit cégek adnak ki 760MPX duál Socket A alaplapot.


Az AMD Athlon MP megoldásaival viszonylag sikeres debütálást tudhat magamögött a kis- és közepes teljesítményű szerverek és munkaállomások piacán. Annak ellenére, hogy az elemzők szerint a társaság nagy fába vágta a fejszét, az Athlon-alapú duálprocesszoros megoldások -főként Európában- meglehetősen népszerűek az üzleti szegmensben, valamint az oktatásban, legalábbis ahhoz képest, hogy a megoldás a gyártó első hasonló próbálkozása a piacon. A jó eladási mutatók elsősorban az Athlon MP rendszerek jó teljesítményének, és a rivális Intel Pentium III Xeon és (Pentium 4-alapú) Xeon megoldásokhoz képesti alacsony árának köszönhető.

A Reuters közelmúltbeli jelentése szerint könnyen elképzelhető, hogy az AMD megoldásai még a Hewlett-Packard (HP) jövő évben megjelenő ultravékony "blade" szervereiben is helyet kapnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Diver #5
    A második és a negyedik slot az hosszabb mint a többi PCI-os. Tudja valaki, hogy azok milyenek?
  • Laalee #3
    allat :) veszek! :)
  • Dömper Ármánd #2
    Egy ilyennel hamar meg tudnék barátkozni :)