Franczy

A MicronPC visszatért a szerverek piacára

A MicronPC szépen csendben visszalopódzott a szerverszámítógépek piacára, ugyanis a cég képviselői a napokban bejelentettek egy vadonatúj MicronPC gyártmányú szervert, melyet elsősorban a kis és közepes méretű vállalkozások adattároló és megosztó központi számítógépének szánnak. A Pentium III-as platformra épülő MicronPC NetFrame 3500-as sorozatú számítógépekbe maximálisan két darab 1 GHz-es működési frekvenciájú Intel Pentium III-as processzor, 4 GB SDRAM memória, valamint 720 GB össztárolókapacitású merevlemez tehető be, a rendszer által kezelt merevlemezek száma egyébként tíz.

A MicronPC számára egyébként nem teljesen új a szerverszámítógépek piaca, hiszen a közelmúltban elég nagy sikert arattak a cég NetServer szerverei, melyekről annyit érdemes tudni, hogy egy együttműködési szerződés értelmében a Hewlett-Packard gyártotta őket, azonban MicronPC márkanév alatt kerültek forgalomba. A Micron vezetői most abban reménykednek, hogy a vadonatúj NetFrame 3500-as szerverei révén egyre nagyobb piaci részesedésre tud szert tenni abban a nagyon kemény konkurenciaharcot biztosító piaci szegmensben, melyen többek között olyan nagy cégek versenyeznek, mint például a Dell Computer, vagy a Compaq Computer. A MicronPC újdonságának sikerében minden bizonnyal nagy szerepet játszik majd a kedvező ár, ugyanis a belépőszintű NetFrame 3500-as szerverek ára egész pontosan 1999 dollár, mely ebben a piac szegmensben teljesen korrektnek tekinthető. Ebben az alapmodellben egyébként egy darab 933 MHz-es frekvenciájú Intel Pentium III-as processzor, 128 MB SDRAM memória és egy 18 GB-os kapacitású merevlemez található, a két darab 1 GHz-es Pentium III-as chippel és 72 GB-os merevlemezzel szerelt professzionális kategóriába tartozó típus azonban már 4900 dollárt kóstál.

A MicronPC képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs NetFrame 3500-as számítógépek forgalomba hozatala annak az új MicronPC piaci stratégiának a szerves része, melynek keretein belül a cég egyre több kis és közepes méretű vállalkozást, illetve kormányzati hivatalt szeretne megnyerni magának. A MicronPC azonban természetesen a számára fontos többi piaci szegmenst sem szeretné elhanyagolni, ennek érdekében a közelmúltban megújultak a cég Millennia típusú asztali számítógépei, és különböző források szerint még ebben a hónapban vadonatúj MicronPC notebookok látnak majd napvilágot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!