Franczy

Hecules/Guillemot interjú

A VN Roundup website munkatársainak olvasói kérdések alapján a napokban sikerült egy interjút készíteniük a Hercules/Guillemot cég egyik vezetőjével, melybe röviden tekintsünk most bele.

- A Hercules a közeljövőben tervezi-e Kyro2 Ultra, illetve Kyro3 grafikuschipekre épülő monitorkártyák gyártását, vagy pedig továbbra is csak a jelenleg forgalomban lévő Hercules termékek gyártása folytatódik majd?

- Olyan grafikuschipekkel nem tudok érdemben foglalkozni, melyeket még be sem jelentettek. Annyit azonban elárulhatok, hogy a Hercules elkötelezte magát amellett, hogy a vásárlókat az összes árkategóriában folyamatosan a legjobb teljesítményű grafikus megoldásokkal lássa el. Ezek alapján pedig bizton állíthatom, hogy amennyiben a következő generációs Kyro grafikuschipek megfelelő teljesítmény elérésére lesznek képesek, a Hercules használni kívánja ezeket az új chipeket.


- A Hercules tervezi-e olyan Nvidia GeForce3-alapú monitorkártya piacra dobását, melyen 64 MB-nál több grafikus memória van? Sokak szerint a GeForce3-as kártyák teljesítményét a memória mennyisége behatárolja, és érdekes jelenség, hogy feltűntek a 128 MB-os GeForce2 MX-es kártyák, melyeken pedig semmi értelme nincs a nagyobb memóriának.

- Ebben az ügyben a grafikuskártyák gyártásával foglalkozó cégek nem kapnak szabad kezet, ugyanis az Nvidia kontrollálja a GeForce3-as kártyákon található BIOS-okat. 128 MB grafikus memóriát az Nvidia kizárólag a komolyabb munkaállomások piacára szánt Quadro típusú kártyák esetében enged alkalmazni, mely piaci szegmensben nekünk nincsenek érdekeltségeink, vagyis a dolgok jelenlegi állása szerint kijelenthetem, hogy a Hercules a közeljövőben nem hoz forgalomba 128 MB memóriával szerelt GeForce3-as monitorkártyát.

- Van valami szerepe annak, hogy a Hercules videokártyák kék alapszínnel rendelkeznek? Szeretjük a kék színt, de miért nem olyan pirosak ezek a kártyák, mint amilyen piros színű a Hercules website-ja?


- Annak, hogy a grafikuskártyáink kék színűek, semmilyen jelentősége sincs, leszámítva természetesen azt, hogy ezzel azt szeretnénk elérni, hogy vásárlóinkban egyfajta márkaidentitás alakuljon ki. A Hercules 3D Prophet II GTS piacra dobása előtt döntöttünk úgy, hogy a megszokott zöld helyett kék színben gyártjuk monitorkártyáinkat, és azért éppen a kéket választottuk, mert a Herculesen belül ez a szín tetszett legtöbbünknek.

- A végére maradt egy mostanában sokak által feltett kérdés: hogyan kell helyesen kiejteni a "Guillemot" szót?

- Fonetikusan úgy, hogy "Gijömo".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!