Franczy

Hercules Gamesurround Fortissimo II

A nemrégiben véget ért hannoveri CeBIT számítástechnikai kiállításon számtalan hardver és szoftver újdonságot mutattak be, de a hangkártya piacon talán mintha egy ideje megállt volna az élet, hiszen egy-két jelentéktelen hangkártyát leszámítva az utóbbi időkben nem sok újdonság látott napvilágot ebben a piaci szegmensben. Most azonban a Hercules cég bemutatta legújabb termékét, a Gamesurrond Fortissimo II-t, melyet a CeBIT-en nagy érdeklődés övezett. A Hercules cég az új hangkártyát a Maxi Sound Fortissimo típusú korábban megjelent hangkártyák követőjének szánja. A cég állítása szerint az újdonság egyaránt alkalmas lesz játékokhoz, MP3 zenefájlok, vagy akár DVD filmek hangjának tökéletes minőségben történő lejátszásához is, de nézzük meg, hogy mi is áll a Hercules által kiadott sajtóanyagban!

"A Hercules Technologies nem sokkal a grafikuskártyák piacára való belépése után már, mint az egyik legjobb minőségű termékeket gyártó cég lett ismert. Most pedig hasonló eredményeket szeretnénk elérni a hangkártyák piacán is, melyben egyébként nagyon fontos szerepe lesz új termékünknek, a Hercules Gamesurround Fortissimo II-nek. Az új Hercules hangkártya széles körű szolgáltatásokkal rendelkezik és emellett az ára is nagyon kedvező." - nyilatkozta Claude Guillemot, a Hercules Technologies cég elnöke.



Az új Hercules Gamesurround Fortissimo II típusú hangkártyán egy fejhallgató kimenet, egy négycsatornás audio kimenet, valamint egy-egy optikai kimenet, illetve bemenet kapott helyet. A hangkártya a legújabb játékokban is képes megvillantani tudását, hiszen a board hardveresen számítja ki a 3D-s audioeffekteket, így a maximálisan 52 darab hardveres hangcsatorna egyrészt nagyon valósághű hangzást kelt, másrészt a számítógép processzorát sem terheli le. A Hercules Gamesurround Fortissimo II esetében a legkiválóbb teljesítmény elérésének érdekében a ma kapható egyik legnagyobb teljesítményű audio DSP-t (Digital Signal Processor), a Cirrus Logic SoundFusion CS4624-et alkalmazták. A Hercules újdonsága ezenkívül rendelkezik a legfejlettebb Sensaura Positional Audio technológiával is, valamint kompatibilis az A3D 1.0, az EAX 1.0, valamint az EAX 2.0 szabványokkal.

A kártyához jár a Yamaha S-YXG50 wavetable SoftSynthesizer program is, melynek révén a kártya kitűnően alkalmas MIDI-zéshez is, de ezenkívül a csomag részét képezi a Game Commander 2 SE, a Home Studio Storm Hercules SE, az Acid Xpress, a Musicmatch Jukebox, a Siren Xpress, a Kool Karaoke Lite, valamint a PoerDVD 3.0 is, tehát szoftverhiányban egyáltalán nem szenved az újdonság, mely egyébként április végén kerül majd a boltokba, és várhatóan 49 dollárba (~15e Ft) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • An-Dee #1
    És hangeditáláshoz mennyire jó?
    dat és adt-k mennyire jók benne, nem tud valaki többet róla?