Franczy

Hercules interjú

A Beyond3D website készítőinek az elmúlt napokban sikerült egy interjút készíteniük Christian Reullal, a Hercules cég németországi menedzserével, melyet most röviden tekintsük át!

- A Hercules a 3dfx és az Nvidia után most az STMicroelectronics-szal társult. Önnek mi a véleménye erről?
- Én úgy gondolom, hogy a PowerVR technológiákkal nagyon jól jártunk, hiszen új chipjeink nagy teljesítményűek, de emellett olcsók is. A Kyro II jelentősen gyorsabb lett az előd Kyro I-hez képest, és terveink szerint a jövőben is folytatjuk majd ezt a vonalat.


- Mit gondol a PowerVR technológiákról?
-Talán ezek lesznek a jövő technológiái, hiszen az erre épülő chipek nagyon meggyőző ár/teljesítmény aránnyal rendelkeznek. Manapság az Nvidia GeForce3 chipek a teljesítménybajnokok, az persze már más kérdés, hogy milyen áron.

- A Kyro II chipre épülő kártyákkal milyen terveitek vannak a jövőben? Várható egy esetleges "Ultra" változat piacra dobása?
-Az eddigiekben már többször is megváltoztattuk a referencia terveket, hiszen azt akartuk elérni, hogy a Kyro II-es kártyák 64 MB memóriát kezeljenek, valamint a kártya áramellátásán is módosítottunk a még jobb 2D-s képminőség elérésének érdekében.

- A Kyro II chip hogyan illeszkedik a Hercules cég termékkínálatába?
-Mint azt tudjuk, az Nvidia abbahagyta a régi GeForce2 MX chipek gyártását, mostantól már csak az új MX200-as, illetve MX400-as chipek gyártásával foglalkozik. A Hercules cég tervei között nem szerepel az Nvidia ezen chipjeire épülő monitorkártyák gyártása. Az Nvidianak szerintünk gondot fog okozni, hogy a mi Kyro II-es kártyáink gyorsabbak és olcsóbbak is az Nvidia MX chipre épülő kártyáknál, így szerintünk az új Nvidia MX chipek egyáltalán nem lesznek bestsellerek.

- Mi a véleménye az Nvidia GeForce3 chipben rejlő új technológiákról (vertex/pixel shader)?
-Szerintem ezen új szolgáltatások által a játékfejlesztők az eddigieknél realisztikusabb játékok készítésére lesznek majd képesek. A GeForce3 új szolgáltatásai nagyon fontosak lesznek a jövőben.

- Milyen új Guillemot termékek várhatóak a közeljövőben?
-Négy új hangkártyát dobunk hamarosan piacra, melyek ára 30 és 300 dollár között lesz majd, ezenkívül pedig egy új 15 és egy új 17 collos TFT monitorral szeretnénk megjelenni a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dewdew #4
    Az, de mar a boltokban akarom latni!
  • Eeneke #2
    Kyro II rulez, de nagyon!
  • kowajano #1
    király