Franczy

Video e-mail technológiák az amerikai hadseregben

Az Egyesült Államok haderejének vezetői a napokban bejelentették, hogy az otthonuktól messze, Afganisztánban állomásozó amerikai katonák a legmodernebb technológiák segítségével tarthatják majd a közelgő ünnepek alatt a kapcsolatot családtagjaikkal és szeretteikkel. Az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium a Compaq Computer, a Sorenson Media és a Digital Island technológiai segítsége és eszközei révén ugyanis elindítja a "Köszönet Amerikának" névre keresztelt kampányt, melynek keretein belül az Afganisztánban tartózkodó amerikai katonák a jövő héttől kezdve interneten keresztüli digitális videofelvételek segítségével tarthatják a kapcsolatot az otthoniakkal.

A virtuális kapcsolat természetesen nem egy-, hanem kétirányú, vagyis a katonák családtagjai és ismerősei is készíthetnek videofelvételeket, melyeket aztán a működését a napokban megkezdő "Köszönet Amerikának" website-on keresztül, vagy akár normál elektronikus levelezés segítségével is eljuttathatják a harctereken szolgáló katonáknak. Szakértők szerint az amerikai hadsereg ezen kampánya komoly lendületet adhat a video e-mail technológiáknak, mely technológiáknak az elmúlt időkben még nem igazán sikerült elterjedniük.

Richard Doherty, a seafordi (New York) székhelyű The Envisioneering Group kutatási részlegének az igazgatója elmondta, hogy a katonaság mintegy tíz évvel ezelőtt kezdte meg a bevonuló katonák e-mail címmel történő ellátását, mely internetes levelezési technológia azóta világszerte elterjedt. Míg tíz évvel ezelőtt a katonáknak még az egyszerű, pár soros e-mailekért is órákat kellett sorban állniuk a számítógépek előtt, addig manapság már pillanatok alatt hozzáférhetnek a videoanyagot tartalmazó elektronikus leveleikhez is.

"Úgy vélem, hogy a video e-mail technológiák elterjedésének óriási lökést adhat, hogy a közelgő ünnepek alatt több ezer, vagy akár több tízezer, Afganisztánban és más országokban szolgáló amerikai katona használ majd ilyen technológiákat. Véleményem szerint a video e-mail segítségével a távolban levő katonák karácsonya is sokkal meghittebb lehet, és elképzelhető, hogy sok olyan amerikai állampolgár is igénybe vesz majd ilyen szolgáltatásokat, akiknek rokonai jó néhány állammal arrébb laknak.

Az amerikai haderő Afganisztánban Compaq Presario 5000T típusú számítógépeket, Logitech Quickcam Pro 3000 típusú digitális kamerákat és "My Movie Studio" videoszoftvereket kíván használni, az egyes videofelvételek hosszát pedig harminc másodpercben korlátozzák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!