Franczy

Megjelent a Windows XP Embedded

A Microsoft szerdán piacra dobta a Windows XP Embedded névre keresztelt termékét, mely nem más mint a cég közelmúltban debütált újgenerációs operációs rendszerének, a Windows XP-nek az olyan, beágyazott rendszerek piacára szánt változata, mint amilyen rendszerek például a bankjegykiadó automatákban, pénztárgépekben, vagy szerencsejáték automatákban használatosak.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Windows XP Embedded révén a hardvergyártó cégeknek lehetőségük adódik arra, hogy a mintegy 10 ezer komponensre feldarabolt Windows XP megfelelő részeit alkalmazzák különböző eszközeik esetében, vagyis ahogy a Microsoft hangsúlyozza, manapság a Windows XP Embeddednél modulárisabb szoftver nem is létezik a világon. A Microsoft a Windows XP Embedded bejelentése kapcsán elmondta, hogy az újdonság első felhasználói között lesz a Bally's cég, mely különböző pénzbedobós automatáiban kívánja alkalmazni az új operációs rendszert, valamint az NCR cég, mely a következő generációs bankjegykiadó automatáinak operációs rendszerének választotta a Windows XP úgymond ipari változatát.

A Microsoft elmondások alapján a közelmúltban párhuzamosan fejlesztette az asztali számítógépek piacára szánt Windows XP-t és a beágyazott rendszerek piacára pozícionált Embedded változatot, melynek köszönhetően a két operációs rendszer megjelenése között mindössze egy hónap telt el. A fejlesztők elmondása szerint a Windows XP Embedded részét képezi az Internet Explorer legújabb változata, valamint az újdonság minden eddigi beágyazott operációs rendszernél kiválóbb multimédiás támogatással rendelkezik, persze ez nem azt jelenti, hogy amikor valamelyikünk a közeljövőben lemegy a sarki élelmiszerboltba, azon kapná a pénztáros kisasszonyt, hogy éppen MP3 zenéket hallgat a pénztárgépén, és közben az interneten szörfözik. A magas szintű modularitás révén ugyanis a pénztárgép-gyártó cégek kizárólag azokat a Windows XP modulokat választják majd be a következő generációs pénztárgépeikbe, amelyekre feltétlenül szükség van, és kétlem, hogy ebben az esetben a gyártók a pénztárosok szórakoztatására is gondolnának.

A Microsoft a Windows XP Embedded bevezetési akciójában egyébként ideiglenesen mérsékli a szoftver fejlesztői környezetének az árát, ami azt jelenti, hogy három hónapig az eredeti 2900 dolláros ár helyett már 995 dollárért megvásárolható a fejlesztői csomag.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KRi2 #6
    Honnét lehet leszedni :)
    Otthonra bankomat ,kira!
  • Laalee #2
    majd a dzsek pot elött veletlenul kifagy :)