JohnnyCage

A Nanya megkezdte a DDR333 chipek tömegtermelését

A tajvani Nanya Technology bejelentette, hogy a közelmúltban elsőként kezdte meg a DDR333-as, PC2700 szabványú SDRAM memóriák tömegtermelését.

A társaság olyan, a DDR piacon vezető szerepet betöltő memórigyártókat is megelőzött a DDR333-as chipek piacra dobásával, mint például a Micron Technology és a Samsung Electronics. A Nanya november 1-étől mintegy 120 ezer 128 MB-os memóriamodulhoz elegendő DDR333 chipet szállított le egy meg nem nevezett partnercégnek, közölte Charles Kau, a társaság elnökhelyettese.

A Nanya elmondása szerint az új memóriák átestek az ASUStek Computer, Gigabyte Technology, Micro-Star International (MSI) és Elitegroup Computer Systems (ECS) alaplapgyártó cégek hitelesítési procedúráján, és természetesen megfelelőnek bizonyultak. A társaság jelenleg 128 és 256 Mbites DDR333 chipeket, valamint ezekre épülő PC2700 modulokat gyárt.

A DDR333 SDRAM-ok jelentős teljesítménynövekedés elérését teszik lehetővé a korábbi DDR266-os változatokhoz képest a Pentium 4-alapú rendszerekben, miközben áruk alig magasabb a korábbi változatnál. - Mivel a DDR immár az általános megoldás a jelen és a közeljövő eszközeiben, a DDR333 hamarosan széleskörben elterjedtté válhat - mondta Kau. - 2,7 GByte/s maximális adatátviteli sebességével a DDR333 30 százalékkal gyorsabb, mint a DDR266 - tette hozzá a vezető.

A Nanya a világon elsőként dobta piacra DDR333 termékeit. A legnagyobb riválisok, mint a Samsung Electronics és a Micron Technology a közelmúltban szintén hitelesítették DDR333 chipjeiket, de még nem kezdték el azok nagymennyiségű szállításait. Egyes elemzők szerint az új memóriatípus akár már a jövő év első felében átveheti a DRAM piac vezető szerepét. - A legnagyobb kérdés etéren az, hogy az Intel és VIA Technologies cégek DDR333 támogatású chipkészletei mikor terjednek el - mondta Barro Liao, a Prudential Securities Investment Trust & Co. elemzője.

Jelenleg egyetlen DDR333 támogatású chipkészlet van piacon, mégpedig a SiS SiS645-ös Pentium 4 megoldása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!