JohnnyCage

Nokia - Sony együttműködés

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártójaként ismert finn Nokia megállapodást kötött a japán elektronikai óriás Sony-val, amelynek célja a mobiltelefonokkal kapcsolatos szabványok egységessé tétele.

Az együttműködésről szóló megállapodást hétfőn jelentették be a társaságok a Las Vegas-i Comdex technológiai kiállításon. Kunitake Ando, a Sony elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a két társaság a jövőben egységes szabványokat szeretne definiálni a mobilkommunikáció olyan területein, mint az adatállományok illetve információk letöltése, a digitális jogmenedzsment, valamint az üzenetküldési szolgáltatások.

A Nokia és Sony vezetők emellett elmondták, hogy céljuk a mobiltelefonok kompatibilissé tétele a különféle szórakoztatóelektronikai eszközökkel. A két cég e területen elért kutatási és fejlesztési eredményei szabadon elérhetőek lesznek a többi gyártó számára is. A fejlesztések pontos menete egyelőre még nincs meghatározva, mondta Mario Tokoro, a Sony technikai igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a második legnagyobb mobilgyártó Motorola nem vesz részt a kutatásokban. - Még csak most vizsgáljuk, hogy mit fogunk csinálni, és mikorra - mondta.

A Sony Ericssonnal közös Sony Ericsson Mobil Communications AB közösvállalata a finn Nokia közvetlen vetélytársa. - Bár a Sony Ericsson és a Nokia egymás riválisai a mobilpiacon, a két társaság együttműködik, mert megértjük, hogy az egymással való kompatibilitás milyen fontos a felhasználók számára - mondta Ando. - Mind a Nokia, mind mi azon fogunk dolgozni, hogy mobil készülékeink együttműködjenek egymással - tette hozzá a vezérigazgató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #5
    Eddig egyetlen Nokia sem EMS kompatibilis, míg egyetlen SEMC se képes 'képüzit fogadni'.
  • Laalee #2
    vegre.