JohnnyCage

A boltokba kerültek az első nForce alaplapok

A sokak által régóta várt nVidia nForce-alapú alaplapok többhónapos késést követően végre megjelentek a külföldi boltokban. Az első nForce-alapú modell a várakozásoknak megfelelően a tajvani MSI márkanevét viseli.

A grafikus processzorairól ismert nVidia Corp. az elmúlt héten bejelentette, hogy az nForce elnevezésű integrált alaplapi chipkészlet nagymennyiságű szállításai megkezdődtek az alaplapgyártók felé, és az új alaplapok napokon belül kaphatók lesznek az amerikai boltokban.


A Micro-Star International (MSI) AMD Athlon és Duron Socket A processzorokhoz tervezett K7N420 Pro (MS-6373) típusjelű nForce alaplapja mintegy 2-3 hónap késéssel jelent meg az USA-ban, ami az nForce chipkészlet körüli kezdeti problémáknak tudható be. Az nVidia első alaplapi chipkészlete számos olyan megoldást tartalmaz, amely jelenleg egyedülálló a chipsetpiacon. Ilyen például az AMD-féle HyperTransport adatátviteli technológia, amely a chipkészlet IGP és MCP chipjét köti össze, valamint a kétcsatornás, 4,2 GByte/s sebességű TwinBank DDR-SDRAM vezérlő.

Az MSI K7N420 Pro az nVidia nForce 420D chipkészletére épül, amely kétcsatornás (128 bites) DDR-SDRAM memóriavezérlőt, valamint integrált audiót, és GeForce 2 MXPro grafikus magot tartalmaz. Az alaplap 3 DIMM memóriafoglalattal, 1 AGP 4x porttal, 1 CNR és 5 PCI bővítőhellyel rendelkezik, és 6 USB egység köthető rá közvetlenül. A D-Bracket diagnosztikai rendszer a hibaelhárítást hivatott megkönnyíteni. A K7N420 Pro kiskereskedelmi ára 185 - 200 dollár között mozog, bolttól függően.

Az MSI megoldása jelenleg az egyetlen nForce alaplap a piacon. A közeljövőben várhatóan az ASUS, Abit, Gigabyte, és Mitac alaplapgyártók adnak ki nForce-ra épülő alaplapot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anee #14
    Haha az anandtech régi tesztje szerint az a grafikus mag ami benne van az egy MX200nak felel meg
    szar nem éri meg
    Mert 25 a KT266A+15 az MX400+20 a sonicfurry és höhhö máris jobb gépem van...hálókártya 3 rugó azt inkább nem számolom...:-)
    ÉS sokkaljobb combó az alkatrészes
  • Fatality #13
    "Egyébként a tesztek szerint ez SB Live 25 % processzor időt eszik..."
    Itt hány MHz-es prociról beszélsz? Mivel nem hinném, hogy egy 433-as celeronon vagy egy 2GHz-es P4-en is 25% processzor időt enne meg. Rendkívűl laikus vagy a témához, ami nem lenne baj, ha nem szólnál hozzá...
  • _HABLA_ #6
    A blahától nem messze van egy üzlet ott már van.