JohnnyCage

Feltámad az ALi MAGiK 1?

Az ALi MAGiK 1 a DDR-támogatású Socket A chipkészletek korai úttörője volt, a nem sokkal később megjelent VIA KT266 és SiS735 megoldások azonban hamar kiszorították a piacról.

Mind a tajvani VIA Technologies, mind a Silicon Integrated Systems (SiS) chipkészletei jóval nagyobb teljesítményre voltak képesek, mint az ALi MAGiK 1, amely következtében a megoldás szinte eltűnt a piacról. Az ACER Labs. fejlesztői azonban nem ültek tétlenül, hanem a nyár végére elkészítették a chipkészlet B revízióját, amely elődjénél nagyobb teljesítményt nyújtott.


Az ALi MAGiK 1 B revíziója azonban valamilyen okból kifolyólag mégsem került tömegtermelésre, és nem terjedt el. Az ALi Socket A-DDR chipkészlete jelenleg a harmadik, C revíziójánál tart, és könnyen meglehet, hogy ismét elterjed az alaplapokon.

A legújabb változat az ipari hírforrások szerint igen stabil, teljesítménye nem marad el a VIA Technologies KT266A-tól, ugyanakkor jóval olcsóbb annál. Mivel a C revízió teljesen kompatibilis a korábbi változatokkal, az ALi MAGiK 1-alapú termékkel rendelkező alaplapgyártók számára nem jelent pluszköltséget alkalmazása, mindössze a korábbi modellek gyártását kell újból beindítani a módosított chipsettel.

A chipkészlet legújabb változatának tömegtermelése már október első felében megkezdődött, ezért az arra épülő alaplapok várhatóan még a november folyamán megjelennek. Az nagyobb alaplapgyártók közül az ASUS, a SOYO, az Iwill, és a Trascend már bejeletették, hogy alkalmazni fogják az ALi chipkészlet új változatát az AMD közelmúltban kiadott, csúcskategóriás Athlon XP processzorához kínált megoldásaikban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anee #8
    azt be se irták hogy támogat PC2700al
  • zplayer #5
    Menj mashova olvasni... :)
  • MuldR #2
    Jah, de valahogy az ALiMAGiK1 A0-mat ki kene forrasztani es egy ilyet beletenni :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • dewdew #1
    helyes! legyen szoros a verseny