JohnnyCage

WinXP: Problémák a Pentium III-alapú notebookokkal

A Windows XP a jelek szerint nem áll szoros "barátságban" a Pentium III-alapú notebookokkal, különösen azokkal, amelyek a népszerű 440MX chipkészletre épülnek.

A hírek szerint elsősorban a régebbi Pentium III-alapú notebookokkal kapcsolatban merülhet fel "váratlan energiagazdálkodásbeli probléma" Windows XP alkalmazása esetén. A Microsoft közleménye szerint az Intel 440MX chipkészletre épülő Pentium III notebookok WinXP alatt nem nyújtják az elvárható akkumulátor élettartamot, az integrált modem használata esetén pedig kifagyhatnak.

Az Intel 440MX mobil chipkészlet 1999 nyarától az idei év márciusáig volt forgalomban, ezért a Microsoft régebbi Pentium III-alapú notebookok esetében nem ajánlja a Windows XP feltelepítését. - A 440MX egy igen népszerű notebook chipkészlet - mondta Dean McCarron, a Mercury Research piackutató cég elemzője. A chipkészletet időközben felváltotta az Intel i830, amely a nyáron piacra került notebookokban jelent meg először, a 440MX-szel egyidőben pedig piacon volt az i815, valamint módosított változatai. - A 440MX egy általános megoldás volt az idei év elejéig, de még jelenleg is gyártanak vele notebookot - mondta McCarron.

A Microsoft közleménye szerint a problémára már letölthető a megfelelő javítófolt (patch) a társaság weboldaláról, de azt egy frissített .inf fájl, valamint system registry módosítások képében manuálisan kell feltelepíteni. "A szükséges javítás elérhető a Microsofttól, amely azonban csak a közleményben szereplő problémára jelent megoldást, és csak azokra a rendszerekre szükséges feltelepíteni, amelyek érintettek a hibában" - áll az értesítésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • PyRex #5
  Microsoft suxx
  Intel suxx
  AMD suxx
  Rambus suxx
  nVidia suxx
  ATI suxx
  Maxtor suxx
  IBM suxx
  ...

  ...
  VILAG suxx

  :)))))))))))))))))))))))))))))))

  PyRex