JohnnyCage

Novemberben szállítja az i845D chipkészletet az Intel

A chipóriás Intel értesítette a tajvani alaplapgyártókat, hogy a társaság már november folyamán megkezdi a DDR-SDRAM támogatású Brookdale-D chipkészletek nagymennyiségű szállításait.

Az új, DDR-SDRAM memóriákat támogató i845D (Brookdale-D) chipkészletek ára az Intel elmondása szerint egyező lesz a jelenlegi, PC133 SDRAM-alapú i845 változatokéval. Az Intel a kapacitásbeli korlátok, valamint marketing megfontolások miatt az alaplapgyártók eredeti rendeléseivel szállítja az új chipkészleteket, és nem kínálja azokat külön.

Az Intel Brookdale-D Pentium 4 chipkészlet hivatalos darabára jelenleg 42 dollár, amely azonban az év végére 2 dollárral csökkenni fog. A társaság a vezető alaplapgyártóknak jelenleg 38 dollár alatti áron kínálja a chipkészletet, és a másodvonalbeli gyártók is hozzájuthatnak 40 dollár körül. Viszonyításképpen a VIA Technologies illetve Silicon Integrated Systems (SiS) Pentium 4 chipkészletek ára hozzávetőleg 25 dollár.


A hírek szerint már mind a vezető, mind a másodvonalbeli gyártók kész Brookdale-D -alapú alaplap prototípusokkal rendelkeznek, amelyeket a november közepén rendezendő Comdex Fall kiállításon be is fognak mutatni. Az Intel korábban úgy tervezte, hogy a DDR-alapú Brookdale alaplapok 2002 eleje előtt nem jelenhetnek meg. Mivel azonban a VIA és a SiS is jóideje kiadták hasonló megoldásukat, a chipóriás sem tétlenkedhetett tovább, és némileg előrébb tolta DDR-ütemtervét. Egyes hírforrások szerint az Intel a híresztelésekkel ellenben nem bíztatta az alaplapgyártókat a SiS 645 chipkészletének választására a Pentium 4 buszlicensszel nem rendelkező VIA P4X266 megoldás helyett.

Az Intel új, DDR támogatású Brookdale-D Pentium 4 chipkészletének szállításai a teljes i845 rendelések mindössze 10 százalékát fogják kitenni novemberben. Ez az arány a későbbiekben azonban gyors emelkedésnek indul majd, és még decemberben eléri az 50 százalékot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xtaki #1
    ime a versenyhelyzet okozta oromok ;)