JohnnyCage

Az NEC bezárja merevlemez üzletágát

A japán NEC Corporation pénteken bejelentette, hogy a társaság a közeljövőben leállítja a merevlemezes meghajtók gyártását, és kilép a piac ezen szegmenséről.

Az NEC merevlemezeket gyártó részlege, az NEC Computer Storage Philippines Inc., a Fülöp-szigeteken található, és egy széleskörű licenszmegállapodás keretében az IBM Corp. merevlemezekkel kapcsolatos technológiáit alkalmazza saját termékeihez. A merevlemezgyár, amely a Manila melletti Binanban folytatta tevékenységét, az IBM számára gyártott 3,5 hüvelykes merevlemezes meghajtókat, mint szerződéses gyártó.

- Az IBM Corporation-nel kötött szállítási megállapodás decemberben lejár - mondta Kosuke Yamauchi, a japán NEC egyik szóvivője. - Amennyiben a továbbiakban is gyártani szeretnénk merevlemezes meghajtókat, jelentős beruházásokat kellene véghezvinnünk, ami a jelenlegi piaci körülmények között nem térülne meg számunkra.

A gyáregység jelenleg 1400 alkalmazottnak ad munkahelyet, ők a bezárást követően elbocsátásra kerülnek, közölte az NEC. A mostani döntés egyébként a társaság pénzügyi eredményeinek közzétételét követően született meg. A társaság az áprilistól szeptemberig tartó időszakban veszteséget termelt, amelyért elsősorban a félvezetőket és PC részegységeket gyártó részlegek felelősek, állt a társaság közleményében.

A NEC döntése a merevlemez részleg bezárásáról egy másik japán cég, a Fujitsu hasonló lépését követte. A Fujitsu a közelmúltban számolta fel asztali, 3,5 hüvelykes merevlemez meghajtókat gyártó részlegét, amely a kiélezett konkurenciaharc miatt vált veszteségessé. A Fujitsu a notebookokba, valamint szórakoztatóelektronikai eszközökbe szánt, 2,5 colos meghajtók piacán azonban továbbra is gyárt merevlemezeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!