Franczy

A Windows XP és a "Hófehérke és a hét törpe" esete

A Microsoft Windows XP büszke tulajdonosainak az újgenerációs szoftver megjelenése napján azonnal egy kellemetlenséggel kell számolniuk, ugyanis az egyik legújabb DVD-film, a Disney-klasszikus Hófehérke és a hét törpe új kiadása nem játszható le Windows XP alatt. A kellemetlen hibára október 24-én este derült fény, vagyis a Windows XP debütálását megelőző napon.

"Néhány Windows 2000, illetve Windows XP operációs rendszerrel ellátott számítógéppel rendelkező felhasználónak nehézségei adódhatnak, amennyiben megpróbálják lejátszani a Hófehérke és a hét törpe című Disney-klasszikus rajzfilm DVD változatát. A Walt Disney Company és a Microsoft Corporation szakemberei azon vannak, hogy mielőbb megoldást találjanak a problémára, és a felhasználók minden további nélkül lejátszhassák az említett DVD-filmet" - áll egy nemrég kiadott hivatalos közleményben.


Greg Sullivan, a Microsoft szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Hófehérke és a hét törpe DVD változatát nem tesztelték Windows 2000, illetve Windows XP operációs rendszerek alatt, ráadásul valószínűleg nem ez az egyetlen olyan DVD-lemez, melynek gondja akad az említett Microsoft operációs rendszerekkel. Különböző források szerint egyébként a Disney eddig néhány százezer darab Hófehérke és a hét törpe DVD-lemezt gyártott le. A Disney képviselői egyébként csekély jelentőséget tulajdonítottak a problémának, és elmondták, hogy a problémát már valószínűleg e héten orvosolják majd.

Az egyszerű felhasználók azonban érthető módon nem örültek túlságosan a felettébb érdekes és kényes problémának. Teljesen fel vagyok háborodva - mondta Tom Frye, egy sacramentoi (Kalifornia) lakos az üggyel kapcsolatban. Frye elmondta, hogy amikor személyi számítógépének segítségével megpróbálta lejátszani a Hófehérke és a hét törpe DVD-t, a vadonatúj Windows XP operációs rendszer a következő üzenettel fogadta: "Out of Virtual Memory", és a lejátszás természetesen nem indult el.

"Úgy gondolom, hogy a Disney-nél egy kicsit kapkodtak, amikor kiadták ezt a DVD-t, a Microsoftról pedig azért lesújtó a véleményem, mert a szoftvercégnél senki sem akarta meghallgatni a problémámat" - mondta felháborodva Frye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #46
    Én is tapasztaltam a cenzúrát. Eltűnt több beszólásom is...
  • Szepi #43
    Hat bizony, toleranciarol meg lenne mit tanulnod. (A WinME tenyleg szegenysegi bizonyitvany, de hat a Microsoft irta, nem en. :] ) A driverfrissitest meg pont ugy (is) probaltam, mint ahogy azt Kosh koma is elmagyarazta. Egyebkent pedig arra szerettem volna ramutatni elso hozzaszolasommal, hogy az igen sokak altal istenitett XP nem ismeri 1/2-1 eves, szerintem elegge ismert gyartok drivereit. (LG 575N-em van.)

    Kosh : nem szoktam engedni, hogy o keresgelje a drivereket. Eddig ment is minden, most jott el az a bizonyos 1%.

    Amugy meg tenyleg szep meg csicsas meg minden, csak epp nincs ra 1,7 gigam. Amugy tobb helyrol is hallottam, hogy a win2k-s driverrel megy, biztos igy is van, csak engem valoszinuleg kulon utalnak Microsoftek.
    (Ja, es az autorun-t se lehet kikapcsolni, legalabbis nem a device manageren belul. Amugy device managert is jol eldugtak.)
  • iXBT #40
    Te akarsz engem toleranciarol okitani? "Szar az XP a Me-vel meg jol el vagyok" Hat akkor legyel el vele. A WinME az tobb mint szegenysegi bizonyitvany.
  • szucsati #39
    Azert ezen a driveres dolgon en egy kicsit meglepodtem.
    Ennyire felti mindenki a kis oprendszeret, meg a telepitesre aldozott egy orat, hogy nem mer kiprobalni drivereket?
    Vak is lassa, hogy XP a win2k folytatasa. Akko talan meg elehtne probalni a win2k drivereket, nem? Es lass csodat...! Mukodik!

    Aztan meg nem is tudom, hol olvastam ,hogy XP miylen sz*r, mert nem megy vele az a driver, ami a win98-nal full jol mukodott....
    ja... meg a voodoo3_x86_8.11.tar.gz sem megy vele!
  • Szepi #38
    Egyebkent koszonom gratulaciodat, eddig sikerult WinME ala drivereket felrakni (tudod, megkertem a szomszed 6 eves Pistiket, o segitett, sajnos en meg olvasni se tudok.)
  • Szepi #37
    Koszonom eme kulturalis es nagyon tolerans valaszt, amely bizonyitja, minden tekintetben szellemi kolosszussal van dolgunk. (A monitor melle sajnos mar nem fert be a hangkartya. Ha esetleg megmutatnad, azt hogyan kene melle "beilleszteni", nagyon megkoszonnem.) Amugy szoljal anyukadeknak, hogy otthon nem tudod kielni magad, ezert vegyenek neked 1 gumikalapacsot, oszt azzal majd utogetheted a hulye fejedet. (Meg gratulalj nekik, hogy sikerult ilyon okos gyereket osszehozni)
  • iXBT #36
    Kapd be te, lama farok!
    A Genius Live-odat feldughatod az LG-d melle, ha meg nem tudsz telepiteni egy Nvidia drivert akkor gratulalok, amugy meg a 21.88e is kinnt van az Asusnal.
  • Szepi #35
    Na, megkapaszkodtam. Felnyomtam a WinXp Pro-t, es kapasbol nem ismerte fel se az ASUS V7100-et, se az LG15'-os monitoromat, se a Genius Live hangkartyamat. Probaltam ala felrakni a legujabb drivereket (a win2k-s driverekkel kezdtem,) de valahogy sehogy se akarta egyiket se. (Oke, legyunk korrektek : a videokartyat azert sima MX-nek felismerte, de a Tv-Out-ot mar b@szhattam). Szoval kapja be a winxp!
  • nyunyu #33
    Azt meseljetek el, hogyan lehet az XP-vel dvd-t nezni??? Az ok, hogy a telepitoje szerint van ilyen feature, nekem a gyakorlatban eddig nem mukodott...

    Felraktam a WinDVD-t, most jo :)
  • pilóta #28
    Így jár az, aki megvesz egy friss oprendszert. Majd ha kijön belőle az SE vagy valami hasonló javított változat, és megy rajta minden gond nélkül, akoor esetleg áttérek rá, addig meg marad a jól bevált 98SE.
    Az a baj, hogy manapság nemigen jön ki olyan játék vagy bármilyen program, ami rendesen minőségeleenőrizve lenne, és nem kéne folyton patch-eket telepítgetni rájuk.