Franczy

Új Transcend alaplapok

Az elmúlt napokban egyre több alaplapgyártó fedte fel a közeljövőre vonatkozó terveit, és így tett most a Transcend Company is, mely cég alább felsorolt újdonságai az ígéretek szerint még az idei évben megjelennek a piacon.

A Transcend TS-AKR4 egy vadonatúj, Socket A tokozású AMD processzorok fogadására alkalmas alaplap, mely a VIA nemrégiben átdolgozott KT266-os chipsetére, a VIA KT266A-ra épül. Az újdonságon három DIMM memóriaslot található, melyekbe DDR SDRAM memóriamodulokat lehet behelyezni, ezenkívül pedig egy AGP4x-es slot, öt PCI slot, egy ACR slot, hat USB port, egy AC'97-es integrált hangrendszer, valamint opcionálisan egy LAN kontroller is az alaplap részét képezi. A TS-AKR4a fejlesztők ígérete szerint egy igazi profi tuningalaplap lesz, mely természetesen többek közt a rendszerbusz frekvencia 1 MHz-es lépésekben történő állítási lehetőségét és a különböző feszültségértékek szabad változtatását jelenti.

A Transcend TS-ALR4 a hasonló nevet viselő alaplap új kiadása, mely az ALi MAGiK 1-es chipset Revision C1 verziójára épül, mely ily módon sokkal komolyabb memóriasebességgel, valamint immár hivatalos DDR333 memóriatámogatással kecsegteti a felhasználókat. A Transcend ezen újdonságán három DDR DIMM memóriafoglalat, egy AGP4x-es slot, hat PCI slot, négy USB port, valamint egy AC'97-es integrált hangrendszer található, és az ígéretek szerint ez az ALi chipsetes board is kiváló lesz tuningcélokra.

A Transcend TS-APX4 az újabb, Socket 478-as tokozású Intel Pentium 4-es processzorokhoz készült és a VIA cég utóbbi időkben nagy port kavart P4X266-os chipsetére épül. Három DIMM memóriafoglalatába PC1600-as, illetve PC2100-as DDR SDRAM memóriák helyezhetők be, ezenkívül pedig öt PCI slot, egy AGP4x-es slot, egy AMR slot, hat USB port, valamint egy hatcsatornás integrált hangrendszer is az alaplap részét képezi. A TS-APX4 opcionális listáján egyébként az IDE RAID vezérlő és az integrált LAN kártya található meg.

A Transcend TS-ABR4 a még megjelenés előtt álló Intel i845D chipsetre épül majd, és a Socket 478-as Pentium 4-es processzorok fogadására lesz képes. Az alaplapon két DDR DIMM memóriaslot, öt PCI slot, egy AGP4x-es slot, egy CNR slot, négy USB port, valamint egy AC'97-es hangrendszer kap majd helyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!