JohnnyCage

MSI, Soyo: VIA KT266A alaplapok

A napokban két alaplapgyártó is bejelentette a VIA Technologies legújabb, KT266A jelzésű AMD Athlon és Duron processzorokhoz készült, Socket A chipkészletére épülő alaplapjait.

A tajvani VIA Technologies, amely cég az AMD-alapú chipkészletek vezető gyártója, a közelmúltban jelentette be a VIA Apollo Pro KT266 chipkészlet javított változatát, az Apollo Pro KT266A-t. A VIA az új chipkészletben kijavított néhány olyan hibát, amelyek többnyire a KT266 memóriavezérlőjével merültek fel. A KT266A-nak emellett a teljesítménye is javult, és jelenleg a leggyorsabb Athlon, illetve Duron chipkészlet.

A fremonti (Kalifornia) központú Soyo Computer Inc. a napokban adta ki az SY-K7V Dragon-Plus alaplapot, amely a korábbi SY-K7V Dragon modellt váltja fel, amint a termelési mennyiség felfut. A hírek szerint Európában sajnos még egy ideig csak a korábbi változat lesz kapható.


Az SY-K7V Dragon-Plus ATX alaplap 5 PCI foglalatot tartalmaz, egy AGP Pro csatlakozó kíséretében. Az alaplapon található három DDR-SDRAM foglalatba összesen 3 GByte PC2100 memória helyezhető. A Soyo új alaplapja egy CMI 8738 audióchip képében 6 csatornás, 3D integrált audiórendszert is tartalmaz, a VIA PHY vezérlője pedig a 10/100 LAN csatlakozásról gondoskodik. Az alaplap Ultra I/O chipje két RS-232 soros portot (16550 UART), egy párhuzamos portot (SPP, EPP, ECP), egy Floppy és egy IrDA vezérlőt (opcionális adó-vevő egységgel), és 6 darab USB portot működtet. Az Ultra ATA-100 kompatibilis IDE vezérlő négy különálló csatornán legfeljebb 8 egységet képes fogadni. A második két IDE csatorna az IDE-RAID funkciókra is fel lett készítve.

Bár az SY-K7V Dragon-Plus ára 175 dollár, vagyis 5 dollárral több, mint a korábbi SY-K7V Dragoné, a Soyo az új alaplaphoz egy ingyenes smart card olvasót is ad hozzávetőlegesen 50 dollár értékben, amely egy 3,5 hüvelykes Floppy helyére építhető, és a biztonságot növeli meg.

A Micro-Star International (MSI) új lapja, a K7T266 Pro2-RU szintén a VIA KT266A chipkészletre épül. Az ATX formátumú alaplapon 3 DDR-SDRAM DIMM foglalat található maximum 3 GByte PC1600, illetve PC2100 szabványú memória fogadására. A K7T266 Pro2-RU 5 PCI, 1 CNR, valamint egy AGP 4x foglalatot tartalmaz. Az integrált kétcsatornás IDE vezérlő összesen 4 Ultra ATA 33/66/100 egység meghajtására képes.


Az MSI K7T266 Pro2-RU az alábbi opcionális lehetőségket kínálja:

- az MSI-féle D-Bracket LED-tömb az esetleges problémák kijelzésére
- IDE RAID vezérlő
- USB 2.0 vezérlő

A PCI 2.2 szabványnak megfelelő alaplap tartalmazza az MSI Fuzzy Logic 3 intelligens tuningoló rendszerét. Az alaplap árát, valamint szállításai időpontját egyelőre nem tudni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szucsati #1
    Nekem az also lesz, abban a pillanatban, ha megjelenik Magyarorszagon! Naggyon varom mar, csak ez hibadzik az uj gepembol!
    Sajnalom, hogy erre is ratettek a CNR foglalatot, a helyett, hogy meg egy PCI lenne rajta. Meg hogy csak 4 IDE eszkozt tud fogadni.
    De stabilitas rulez. Es 1800+ MHz-ig fogadja Athlon XP-t