JohnnyCage

Az első DDR333 támogatású Socket-A alaplap

Az alaplapgyártó Iwill egy új nyereményjátékot indított hivatalos weboldalán, amelyben számos egyéb ajándék között a világ első DDR333 (PC2700) támogatású Socket-A alaplapját is meg lehet nyerni.


A DDR333-as szabványú SDRAM memóriákat is támogató új alaplap természetesen az Iwill gyártósoraiból kerül ki, és az Iwill XP333-R nevet kapta. Bár ezidáig a chipsetgyártók egyike sem adta ki hivatalosan új, DDR333-SDRAM-okhoz készült Socket-A platformját, a valóságban már léteznek ilyen chipkészletek. A jelenlegi, szinkron működésű, AMD Athlon és Duron processzorokhoz készült Socket-A chipkészletek ugyanis képesek arra, hogy a memóriát FSB+PCI, azaz 133+33 MHz-en járassák, ami éppen a DDR333 SDRAM-okhoz szükséges 166 MHz-es órajelet eredményezi. Természetesen a 133+33 MHz-es üzemmódban a memória aszinkron vezérléssel működik.

Ezidáig azonban egyedül az Iwill döntött úgy, hogy hivatalosan is felhívja a figyelmet ezen lehetőségre. Az Iwill XP333-R alaplap az ACER Labs. Inc. (ALi) ALiMAGiK 1 C1-es revíziójú chipkészletére épül, amely egy javított, nagyteljesítményű DDR-SDRAM memóriavezérlővel rendelkezik DDR200, és DDR266, valamint bizonyos fokig DDR333 támogatással.

Az XP333-R alaplap szinte teljes egészében a korábbi KA266-R alaplapra épül, ezt még a lap jelölése is mutatja, amelyet a gyártó meg sem változtatott a mintadarabon. Az Iwill alaplap 3 DDR DIMM SDRAM, 1 AGP 4x, valamint 5 PCI foglalatot tartalmaz 4 USB port, egy 6 csatornás CMI 8738 integrált hangrendszer, illetve egy HPT372 Ultra ATA-133 IDE RAID vezérlő kíséretében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fater #1
    Ez tényleg jó, a többi csak pénzkérdés