Franczy

Sony Clie PEG-T415: számítógép és távirányító egyben

Japán egyik legnagyobb, szórakoztató elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó cége, a Sony a mai nap folyamán bejelentette a 299 dolláros áron debütáló Sony Clie PEG-T415 típusú kéziszámítógépet, mely nem mellékesen univerzális távirányítóként is képes funkcionálni. A Sony képviselői elmondták, hogy a felhasználóknak ezentúl lehetőségük lesz arra, hogy miközben kéziszámítógépükön adataikat rendezgetik, vagy éppen e-mailt írnak, egy újabb eszköz kézbevétele nélkül pillanatok alatt csatornát váltsanak a televízión, vagy elindítsák a videót.

A Sony mérnökeinek nem volt túl nehéz dolguk az újdonság kifejlesztésekor, hiszen csak kihasználták a már a korábbi Clie kéziszámítógépekben is megtalálható infravörös portot, melyet eddig leginkább a kéziszámítógépek egymásközti kommunikációjához használtak a felhasználók. A Clie PEG-T415 esetében alkalmazott új szoftver és az infravörös port révén a tulajok maximálisan 4,5 méteres távolságból irányíthatják majd szórakoztató elektronikai berendezéseiket. Az újdonság egyelőre csak a húsz legismertebb gyártó termékeivel kompatibilis, ám a cég ígéretei szerint hamarosan megjelennek majd a különböző szoftverfrissítések, melyek révén más gyártók termékeit is távolról lehet majd irányítani.


"Az új Clie kéziszámítógép a legfrissebb bizonyíték arra, hogy megpróbáljuk kiszélesíteni a látókörünket, hiszen ezzel az apró eszközzel a felhasználók lényegében bármilyen elektronikus eszköz távirányítását megoldhatják. Az emberek általában szeretik a távirányítókat, így logikus lépésnek bizonyult, hogy a legújabb Clie modellt ilyen képességekkel is felszereljük" - nyilatkozta Ty Takayanagi, a Sony termékmenedzsere.

A november végétől kapható Sony Clie PEG-T415 4.1-es Palm OS operációs rendszerrel van ellátva, fekete-fehér kijelzője pedig 320 x 320 pixeles felbontással rendelkezik. Az újdonság minden eddigi Clie kéziszámítógépnél vékonyabb, hiszen magassága mindössze 1 centiméter, és természetesen a Jog Dial névre hallgató kezelőszerv és a Memory Stick bővítőslot sem hiányozhat róla. A Sony emellett bejelentett egy Memory Stick slotba dugható miniatűr digitális fényképezőgépet, mely 320 x 240 pixeles felbontású képek készítésére képes és 149 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!