JohnnyCage

A SUN chip üzletágában új alkalmazottakat keres

A SUN Microsystems alig két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a társaság a gazdasági visszaesés miatt 9 százalékkal csökkenti munkaerejét. Az óriáscég chip divíziójában azonban továbbra is várják az új alkalmazottakat.

A San Jose-i (Kalifornia) központú SUN Microsystems a közelmúltban bejelentette, hogy 43200 fős munkaerejét az év végén mintegy 3900 fővel kénytelen csökkenteni, mivel a társaság eredménye a visszaeső gazdaság, illetve a mélyrepülést végző hardvereladások következtében jelentősen elmaradt a várakozásoktól. A SUN Microsystems problémája nem egyedi, és az ipar szinte összes nagy képviselője hasonló gondokkal küzd.

A társaság mikroprocesszor üzletága azonban egyáltalán nem érezte meg a visszaesést. - A piaci helyzet ellenére a processzor üzletág tovább növekedik - mondta David Yen, a SUN Processor Products Group részlegének elnökhelyettese és menedzsere a Mikroprocesszor Fórumon tartott beszédében. Yen elmondása szerint a társaság az elkövetkezendő kilenc hónap alatt 1400 új alkalmazottat tervez felvenni a processzor üzletágban.

A SUN Microsystems UltraSPARC processzorcsaládja, amelyet már hosszú ideje a cég szövetségese, a Texas Instruments gyárt, a társaság szerver és munkaállomás rendszereinek egyik legfőbb alappillére. A chipek fejlesztési ütemének gyorsítása összhangban Scott McNealy elnök-vezérigazgató azon szemléletével, miszerint a kutatási és fejlesztési célt szolgáló erőforrásokon még a jelenlegihez hasonló nehéz gazdasági helyzetben sem szabad csökkenteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KIP #2
    Nálunk van egy gépterm SUN Blade-es workstation-ökkel, de nem vagyok tőle lepadlózva hiába
    a RISC proci (UltraSparc 2 500Mhz) ,de a
    700-as Celeron jobb teljesitményt produkál,az
    meg ugye CISC... összeszedhetné magát a SUN ha nem
    akar teljes leépülést...