JohnnyCage

ALi: Aladdin-P4 a hónap végén

A tajvani chipsetgyártó ACER Laboratories Inc. (ALi) október végén megkezdi a társaság új Pentium 4-DDR chipkészletének kismennyiségű szállításait.

Az ALi már korábban elküldte az új chipkészlet mintapéldányait a nagyobb alaplapgyártó cégeknek, mint például a Wistron (ACER-DMS), az ASUStek Computer, illetve az Elitegroup Computer Systems (ECS). A gyártók a napokban az utolsó simításokat is elvégezték az ALi-alapú Intel Pentium 4 platformokon, amelyek tömegtermelése hamarosan meg is kezdődhet.

A fejlesztésben a leggyorsabb az ECS volt, amely gyártó Aladdin-P4 lapjai a hónap végére már a piacon lesznek. Chin Wu, az ALi elnöke elmondta, a társaság mindent megtesz azért, hogy a vezető gyártók minél előbb piacra dobhassák az új chipkészletre épülő termékeiket. A négy legnagyobb gyártó, az ASUStek Computer, a Gigabyte Technology, a Micro-Star International (MSI), illetve az Elitegroup Computer Systems (ECS) együttesen az alaplap-piac mintegy felét képviseli.


Az ACER Labs. új, Aladdin-P4 elnevezésű Intel Pentium 4 chipkészlete, mint ismeretes, egyaránt támogatni fogja a hagyományos-, és DDR-SDRAM modulokat. A chipsetben a DDR333 (PC2700) SDRAM támogatású memóriavezérlő mellett helyet kapott egy Ultra ATA-133 szabványú IDE vezérlő is, valamint számos egyéb, szokványos kiegészítő. Az Aladdin-P4 tervezett darabára 31 dollár lesz nagytételben vásárolva.

Bár az ACER elsőként kapott Pentium 4 chipset licenszt a chipóriás Inteltől, a társaság mégis kissé elkésve dobja piacra első P4-alapú termékét. A társaság azonban nem aggódik a késői megjelenés miatt, mivel a Pentium 4 piaca csak a közelmúltban kezdett el jelentősen fellendülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #1
    Szerintem az Intelt már nem húzza ki a kátyúból sem Aladdin sem Sezam de még a 40 rabló sem. Lesz csodalámpa chipset is? Világítani is fog? Mi történik ha megdörzsölöm? Kinyílik a CD-ROM meghajtó tálcája?