Franczy

Indul a Windows XP reklámkampánya

A Microsoft vezetői a tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy a közeljövőben napvilágot látó újgenerációs operációs rendszer, a Windows XP széleskörű reklámkampánya a jövő héten kezdődik meg, valamint, hogy az eredetileg tervezett "Prepare to Fly" helyett a "Yes You Can" szlogenre építik fel a szoftver reklámhadjáratát. Erre azért kerül sor, mert az eredeti reklámszlogen a szeptember 11-én New York és Washington ellen elkövetett repülőgépes terrortámadások után nagyon rossz szájízt kelthetne.

Aki esetleg nem tudná, a legújabb Windows, a Windows XP hivatalosan október 25-én debütál majd, azonban a komplett számítógépek vásárlói pár hete már hozzájuthattak a Microsoft ezen szoftveréhez, melyet egyébként így vagy úgy, de lényegében az egész szakma izgatottan vár.


Stephanie Ferguson, a Microsoft marketingazgatója elmondta, hogy a Windows XP első reklámfilmjét, október 15-én kezdik vetíteni a televíziókban, mely egyébként mindössze tizenöt másodperc hosszú lesz, ezt a reklámot ugyanis csak figyelemfelkeltésre szeretnék felhasználni. Október 18-tól kezdve vetítik majd a második és harmadik Windows XP reklámfilmet, melyek hatvan, illetve harminc másodpercesek lesznek, és különböző tájak felett, valamint irodákban repkedő embereket mutatnak be. Itt tehát némileg visszaköszön az eredeti "Prepare to Fly" reklámszlogen, ám a Microsoft vezetői úgy gondolták, hogy elég, ha csak a szlogent változtatják meg, és a reklám képanyagát változatlanul hagyják. A rövid reklámfilmekben egyébként a Micorsoft utalásokat tesz a Windows XP olyan képességeire, mint például a videokonferencia rendezés, vagy a videofilmek szerkesztése.

Ennyit a Windows XP reklámszlogenjéről és képanyagáról, most pedig térjünk át az új Microsoft operációs rendszer reklámfilmjeiben hallható zenére. A Microsoft a Windows 95 esetében ez ügyben nem volt szűkmarkú, hiszen több millió dollárt fizetett ki a The Rolling Stones együttesnek a "Start Me Up" című dalért. Ferguson elmondása szerint kollégáival több száz olyan zenei felvételt hallgattak meg, melyek eséllyel pályáztak a Windows XP reklámfilmek betétdalának szerepére, ám végül egybehangzóan Madonna "Ray of Light" című száma mellett döntöttek, arról azonban nem szólnak a híradások, hogy Madonna mennyi pénzt kap ezért a szoftveróriásról.

"A "Ray of Light" egy nagyon dinamikus, vidám, pozitív hangvételű zeneszám, mely szerintünk nagyon jól passzol a "Yes You Can" reklámszlogenhez" - nyilatkozta Ferguson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaDFoX #18
    Senki?! ;DDD
    Hát ezaz!
  • MaDFoX #17
    CSAK az válaszoljon akinek van LEGÁLIS SAJÁT PÉNZBŐL VETT operációs rendszere! :DDDD

    De mivel így unalmas, válaszolhat mindenki! ;)
  • MaDFoX #16
    Nem értek egyet!
    A linux felhasználó nem egyenlő felhasználóval aki nem fizet semmiért.. (Hehhe: illegális windowsból több van mint illegális linuxból ;DDD)
    Az hogy nincs benne játékírásra kihegyezett API megint nem áll, mert tudtommanl van (de nem tudom igazán, mert NEM VAGYOK LINUX USER :) komolyan) Én csak azt mondtam, hogy vehetünk egy újabb vacakot ami másban rossz mint az eddigiek, a hibák egy részét kijavították és drágább mint valaha... És hogy ezt 1-2 évenként meg kell tennie mindenkinek egy kis csoport (MS) ÜZLETI ÉRDEKEI MIATT! Neked ez nem fura? Miért ne fizetne egy Linux vagy OS2 vagy bármimás felhasználó a játékért?!! Miért kell egy windowsnak többtízezer forintba kerülnie? Egy jobb játéknak meg 10e-15e-be?
  • MaDFoX #14
    Igen, nem volt túl jó de miért?
    A játékok Direcx-esek ami a MS tulajdona és nem lehet más oprendszerre átvinni... A linuxos játékok pl quake ugyanolyan gépen gyorsabbak és kevesebbet akadnak ki... ezt viszont ismerd be te! ;D Szóval az hogy nincs játék (nem pont linux de bármilyen más mosópor -akarommondani oprendszer alatt) az nem az adott oprendszer hibája, inkább üzleti érdek vkinek...
  • MaDFoX #12
    Persze, szuper minden szinten
    CSAK

    ugyanolyna felbontásban kevesebb látszik mindenből (Tudom szedjem le a csicsát, de akkor mi változik...)
    Ugyanolyan gépen (sokkal) lassabb (Tudom fejlődni kell, de csak az oprendszer igénye miatt nem fogok)
    Nemugyanolyan gépen nagyob proci meg duplaanyi memória (Tudom olcsó minden, de vásároljon akkor a Bill Gates nekem memóriát)

    Azt mondod XP? VEDD meg, legalább az ÁRÁT nézd meg!!! ISTENEM! egy linux 10-20e Ft hasonlítsd össze.... Ennyi...

    MS alakulj át vírusölő (aki érti vigyorog) vállalattá!! :D
  • vice #9
    Hát az biztos, hogy az XP nem úgy száguld, mint a Madonna néni klipjének néhány részlete :)))
  • TheZsenyka #5
    Nem akarok nagy baromságokat mondani, de szerintem sok átlag-user valamilyen módon kapcsolni fogja az agyában a Windows XP-t és az Athlon XP-t... Van ebben valami ráció?
  • I.C.ram #3
    en leszedtem de szerintem bena