JohnnyCage

A SUN harcba száll a Microsofttal

A SUN Microsystems a napokban jelentette be, hogy a társaság a rivális Microsofttól való piacszerzés reményében mintegy 37 százalékkal lecsökkenti webszerver szoftverének árát.

Az időzítés egyáltalán nem véletlen, a konkurens Microsoft IIS (Internet Information Server) rendszere a közelmúltban ugyanis számos vírustámadás kiindulópontja volt, illetve több súlyos biztonsági rés került felfedezésre a szoftverben. Többek között a Code Red, illetve Nimda féregprogramok is az IIS hibáját használták ki a terjedésre a közelmúltban.

A Palo Alto-i (Kalifornia) központú SUN Microsystems képviselői elmondták, hogy az iPlanet Web Server Enterprise Edition 6.0-t az eredeti 1495 dollár helyett 940 dollárért vásárolhatja meg minden, a rivális Microsoft IIS-ről váltó felhasználó. A SUN emellett kiadni készül egy olyan szoftvert, amely lehetővé teszi, hogy a társaság platformján a Microsoft szoftveréhez készült oldalakat lehessen futtatni bármiféle módosítás nélkül.

- Óriási igényt tapasztalunk egy olyan program iránt, amely segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan átállhatnak az iPlanet Web Serverre, és megoldhatják egyre fokozódó biztonsági problémáikat - mondta Joe Keller, a SUN iPlanet szoftverrel foglalkozó részlegének elnökhelyettese és általános menedzsere.

Az IIS-ben található biztonsági rések, amelyek az utóbbi időben számos súlyos biztonsági probléma forrásai voltak, nagymértékben lerontották a szoftveróriás Microsoft hírnevét a területen. Bár a Microsoft az elmúlt héten bejelentette azt a kezdeményezést, amelynek célja az IIS biztonságosabbá tétele, számos szakértő az iPlanet illetve Apache web szoftverekre való átállást ajánlja.

Egyes elemzők szerint azonban a SUN csak kisebb mértékű hasznot húzhat az IIS botladozásaiból. Mivel az iPlanet a SUN saját platformján fut, ezért az átállás költséges beruházásokat tesz szükségessé. Az Apache ezzel szemben működik Intel CPU-kon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #13
    Sztem sem tokletes az ms, de en nem irnam le a vilag legnagyobb erteket kepviselo ceget, amely a nyersegi toplistan is az elso akarmennyibe benne van... sztem meg ne temessunk el senkit.

    Szerverek kapcsan egyet kell hogy ertesek azzal, hogy Linux+Apach kombot nemigen kozeliti meg egy NT alapu dolog, mert NT-hat finoman szolva igencsak el van "nagyvilagosodva", csomo felesleges suxxos varazslo meg minden dzsunka szarral van tele...