Franczy

Megkezdődött az ATI legújabb offenzívája

A kiváló minőségű termékeiről híres ATI képviselői a napokban bejelentették, hogy megkezdték az ATI RADEON 7500-as típusjelzésű új monitorkártyák forgalmazását. Az ATI egyébként már jó pár hete bejelentette ezen újdonságát, azonban a RADEON 7500 forgalmazása hivatalosan csak a napokban kezdődik meg világszerte. Aki esetleg már nem emlékezne a RADEON 7500-ról a bejelentés kapcsán kiderült információkra, annak elmondom, hogy a RADEON 7500 tulajdonképpen egy felturbózott normál RADEON, melynek grafikuschipje immár 0,15 mikronos gyártási technológiával készül és támogatja a kétmonitoros HydraVision technológiát is.


Érdekesség, hogy a bejelentés óta némileg megváltoztak a RADEON 7500 specifikációi, azonban most már véglegesnek tekinthető a 290 MHz-es magfrekvencia, az 550 MHz-es (2 x 275 MHz) DDR SDRAM működési frekvencia és a 3-3 TMU-val ellátott két pipeline is. Az ATI RADEON 7500-as monitorkártyákon egyébként 64 MB 128 bites DDR SDRAM memória lesz megtalálható, valamint a D-Sub, DVI és TV kimenetekről sem szabad megfeledkeznünk. Az ATI RADEON 7500 ajánlott kiskereskedelmi ára 199 dollár, ami azt jelenti, hogy az ATI ezen újdonságának az Nvidia GeForce 3-as magra épülő, teljeskörű DirectX 8 támogatással rendelkező GeForce 3 Ti 200-as típusjelzésű újdonságával kell majd megküzdenie a felhasználók kegyeiért. Hivatalos ATI források szerint a cég igazi nagyágyúja, az ATI RADEON 8500 valamikor október közepétől kezdve lesz kapható világszerte, vagyis a hardcore gamereknek még aludniuk kell párat ahhoz, hogy egy csúcs ATI board tulajdonosainak mondhassák magukat.


A jövőben egyébként már nem szabad meglepődnünk azon, ha a számítástechnikai boltok polcain nem eredeti ATI gyártmányú grafikuskártyákon ATI chipekkel találkozunk, ugyanis az ATI a közelmúltban számos tajvani gyártóval megegyezett azügyben, hogy ezen gyártók is forgalomba hozhatnak saját gyártmányú, ATI chipes kártyákat. Az egyik ilyen gyártó, a neves ASUS cég hamarosan már piacra is dobja ATI chipes újdonságait, melyek relatíve kedvező árakon lesznek kaphatóak. A 32 MB memóriával szerelt ASUS RADEON 7000 68,95 dollárba, a 64 MB memóriával ellátott ASUS RADEON 7200 85,95 dollárba kerül majd, a 64 MB DDR memóriával és DVI kimenettel rendelkező ASUS RADEON 7500 171,95 dollárba, az ugyancsak 64 MB DDR memóriával és DVI kimenettel szerelt ASUS RADEON 8500 pedig 257,95 dollárba kerül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)