Csabi

Microsoft Plus for XP

A nagyobb számítógépgyártó cégek már elkezdték forgalmazni azokat a számítógépeiket, amelyek a Windows XP-vel is megvásárolhatók. Ennek ellenére az új operációs rendszer kereskedelmi forgalomban még nem kapható, hiszen a hivatalos bemutatóra csak október 25-én fog sor kerülni. A Microsoft tervei szerint ekkor jelenik majd meg a legújabb Plus for XP szoftvercsomag is.

A Microsoft először 1995-ben adott ki úgynevezett Plus kiegészítő szoftvert az akkori operációs rendszeréhez. Abban az időben ez többek között tartalmazott feladatütemező, tömörítő és egyéb más kiegészítő programokat is. Sőt a Plus csomagban jelent meg az Internet Explorer webböngésző első verziója is. A Microsoft úgy határozott, hogy a Windows XP-hez is összeállít egy ilyen szoftvercsomagot, amely számos hasznos kiegészítést tartalmaz az új operációs rendszerhez.

A Microsoft Plus for XP szoftvercsomagban elsősorban olyan kiegészítések találhatók, amelyek inkább csak a szórakozást szolgálják, és látványosabbá teszik az új operációs rendszert, vagyis a mindennapi munka során nem igen használhatók a szoftver kínálta lehetőségek. Ennek oka, hogy a Plus for XP többek között tartalmaz egy hangvezérlőt a Windows Media Playerhez, valamint néhány játék és háromdimenziós képernyőpihentető is belekerült.


A Windows Media Player kiegészítésének tekinthető az a hangvezérlő szoftver, amely körülbelül 40 parancsot tartalmaz a médialejátszáshoz. A Plus for XP-be olyan programok is belekerültek, amelyek lehetővé teszik az MP3 formátumú audiok konvertálását, és CD címkék hatékony létrehozását. Az új, háromdimenziós képernyővédők között megtalálható egy akvárium és egy űrséta téma is. A játékprogramok között helyet kapott egy labirintus, egy teke és egy puzzle játék.

Az október 25-én piacra kerülő Microsoft Plus for XP várhatóan 40 dollárba (11 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #14
    Lion, ha nem kell, nem veszed meg, mit remegsz itten? :)
  • Lion #13
    Ez igaz.... mondjuk ez is csak paraszt vakítás..... egy kérdés minek ????? Minek kell amikor ott van a wmp és ugyis egyből nyomsz egy alt+entert ussse nézed..... ehhhhhh microszar,,,,,
  • Laalee #1
    ecceruen gyönyöruek ezek a mplayerek :)