JohnnyCage

A Panasonic bekeményít a PDA-kkal

A Panasonic, illetve a Panasonic márkanevű eszközöket gyártó Matsushita a napokban bejelentette a társaság első PDA kéziszámítógépét, amely a Toughbook 01 nevet kapta.

A Thoughbook elnevezés két okból sem véletlen. Egyik részről a társaságnak már van ilyen nevű notebook sorozata, másrészről akárcsak a Thoughbook laptop sorozat, a Toughbook 01 PDA is ütésálló kialakítású.

Akárcsak a szórakoztatóelektronikai óriáscég Toughbook notebookjai, az új PDA kéziszámítógép is minden további nélkül elviseli, ha leejtjük. Az új eszköz emellett ellenáll a pornak, nedvességnek, és a karcolásnak. A Matsushita a társaság elmondása szerint nem kíván versenybe szállni a PDA piac vezető gyártóival, inkább egy olyan eszközt kínál, amely olyan kemény körülmények között is helytáll, mint amilyet például egy záporeső okozhat.

"Nem célunk a világ Palmjai és Handspringjei ellen versengni" - közölte a Matsushita egyik képviselője. "A partnereink jelezték, hogy szükségük lenne egy PDA-ra, és úgy éreztük, jobb ha nekünk is van egy, mintha nem lenne." A társaság arra számít, hogy az új PDA segítségével a cégnek több notebookot sikerült eladnia, mivel a legtöbb vállalat szeret ugyanattól a gyártótól venni mindent. Ennek megfelelően a Thoughbook 01 magánfelhasználók számára nem is fog készülni, és a cég csak 500 darabnál nagyobb rendeléseket fogad el belőle.


A Matsushita tavaly több, mint 100 ezer Toughbook notebookot adott el, amelyek döntő többsége a törvény őreinek személyében talált gazdára. A Panasonic notebookok emellett népszerűek az amerikai kormányzati hivatalokban, az Egyesült Államok hadseregének köreiben, valamint minden olyan társaságnál, ahol szívós, barátságtalan viszonyok között is alkalmazható hordozható számítógépekre van szükség.

A Toughbook 01 tömege 400 gramm, központi processzora egy 206 MHz-es Intel StrongARM 1110, amely 32 MByte memóriával gazdálkodhat az eszközben. A Windows CE 3.0-alapú PDA 3,5 colos, színes, érintésérzékeny kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 320 x 240 képpont. A Toughbook 01 Secure Digital bővítőhellyel rendelkezik, amelybe többek között GPS navigációs egység is helyezhető. Az új PDA eszköz a negyedik negyedévben jelenik meg 999 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!