Franczy

Minden eddiginél olcsóbb mobiltelefonok?

Miközben a mobiltelefonpiacon világszerte némi visszaesés tapasztalható, a Qualcomm cég a napokban olyan új, mobiltelefonokba szánt chipeket jelentett be, melyek alkalmazásával minden eddiginél olcsóbb, bár szegényesebb tudású mobilok lesznek majd előállíthatóak.

Qualcomm ezeket az újgenerációs chipeket állítólag több mint negyven, mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégnek fogja majd folyamatosan szállítani, mely gyártók ezeket a chipeket a belépőszintű modelljeikben fogják majd alkalmazni. A Qualcomm szóvivője szerint az új chip kifejlesztésére azért került sor, mert rájöttek, hogy nem mindenkinek van szüksége a legmodernebb technológiákkal rendelkező, akár még MP3 zenefájlok lejátszására is képes mobiltelefonokra, vagyis minden bizonnyal elég nagy kereslet mutatkozik majd a "lebutított" mobilok iránt is.

Anita Hix, a Qualcomm szóvivője az olcsó mobiltelefon chipek bejelentése kapcsán elmondta, hogy az új chipeket elsősorban olyan low-end kategóriás telefonokban alkalmazzák majd, melyek leendő tulajdonosai elsősorban telefonálni és esetleg SMS-eket küldeni és fogadni szeretnének a mobiljuk segítségével, és egyáltalán nincs szükségük mobil internetre, GPRS-re, MP3 lejátszóra és egyéb, sokak számára haszontalan funkciókra. Hix arra a kérdésre, hogy az olcsó chipekre épülő új mobiltelefonok mennyivel lesznek majd olcsóbbak a ma kapható társaiknál, nem kívánt válaszolni, ugyanis ezen kérdés megválaszolására egyedül csak a mobiltelefongyártók képesek. A kérdést a napokban egyébként a Motorola és a Nokia képviselőinek is feltették, ám egyelőre még ők sem tudtak konkrét választ adni azzal kapcsolatban, hogy mennyire lesznek olcsók az új belépőszintű mobiltelefonok.

Szakértők szerint a Qualcomm által bemutatott rendkívül olcsó mobiltelefon chip is azt a feltételezést erősíti, miszerint a közeljövőben a piacról nagyrészt eltűnnek majd a középkategóriás mobilok. Amennyiben ez tényleg így lesz, akkor elképzelhető, hogy a szinte csak telefonálásra és SMS-ezésre használható belépőszintű mobilok, és az 500 dolláros áron kapható high-end telefonok között szinte teljesen kihalnak majd a középkategóriás modellek, melynek úgy gondolom senki sem örülne, persze lehet, hogy ebből semmi sem valósul majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #6
    Mobiltefonok Cyrix-a lehetnek ezek a cuccok! :))))))
  • shabba #2
    Végre egy értelmes cég aki rájött hogy a telefont telefonálásra kell használni. Az SMS még jöhet, annak van értelme, ami azon felül van manapság az csak felesleges giccs.(Az i-mode DoCoMo-n meg csak röhögni tudok, de sok felesleges zsetonjuk van a jamcsiknak)

    Ennek ellenére én biztos nem fogok ilyent venni, mivel utálom a bunkofont, és jól megvagyok nélküle is.