JohnnyCage

Fény derült néhány részletre a Sun Fire 15000-ről

A SUN Microsystems Unix szervereinek e hónap végén megjelenő új csúcsmodelljéről több érdekes információ is napvilágot látott.

A világ vezető szervergyártójának új, Sun Fire 15000 típusjelű csúcskategóriás Unix szervere a cég eddigi csúcsmodelljét, az E10000-et fogja leváltani. Az új Sun Fire 15000 rendszert a társaság a tervek szerint szeptember 26-án fogja bemutatni New Yorkban. A Sun Fire 15000 a The Register weboldal információi szerint akár 106 darab UltraSparc III processzort is tartalmazhat. A hírek szerint a hónap végén debütáló rendszerben már az újfajta, 900 MHz-es, réz-alapú UltraSparc III chipek kaptak helyet, amelyeket a Texas Instuments gyárt a cégnek. Az US III jelenlegi változata, amelyet szintén a TI gyárt, 750 MHz-en működik, és hagyományos alumínium összeköttetésekkel készül. A Sun Fire 15000 legfeljebb 576 GByte RAM memóriát képes kezelni.

A korábbi hírek szerint a Sun Fire 15000 elsőször 72 processzoros változatban fog megjelenni, a nagyobb változatok nemsokkal ezután kerülnek forgalomba. A rendszer 18 dinamikus rendszer domaint fog tartalmazni, és hardver redundancia is lesz benne. A SUN Microsystems az új Sun Fire 15000-et egy "hálózati adatközpontokhoz készült nagygépes szerver"-nek szánja.

A Hewlett-Packard és az IBM a jövő héten, illetve a jövő hónapban adják ki Unix-alapú szerversorozatuk új modelljeit. A két cég a közelmúltban agresszív támadásba kezdett a piacvezető SUN ellen, amelyek célja a sokmillió dolláros szerverpiac domináns pozíciójának megszerzése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!