JohnnyCage

Már szeptemberben elkezdődik az nForce szállítása

Az nVidia Corp. nForce integrált grafikus chipkészletének nagymennyiségű szállításai még ebben a hónapban megkezdődnek, közölte a cég egyik szóvivője csütörtökön.

Az nVidia szóvivője a közleményben azt is hozzátette, hogy a megjelenéskor legalább 4 vezető alaplapgyártó már biztosan támogatni fogja a chipkészletet. Az Abit, ASUStek, Gigabyte, és Micro-Star International (MSI) cégek ezek szerint a megjelenést követően azonnal kiadják nForce-alapú Socket-A alaplapjaikat.

Az AMD, amelynek processzoraihoz az nForce chipkészlet készül, megerősítette, hogy az nVidia képviselői a társasággal is közölték az információt. Az egyelőre még nem bizonyos, hogy az nForce chipkészletre épülő alaplapok már kaphatóak lesznek-e szeptember végére.

Az nForce Socket-A integrált grafikus chipkészletbe egy nVidia GeForce 2 MX Pro grafikus mag kerül, amely 175 MHz-en fog működni, és várhatóan a GeForce 2 GTS teljesítményére lesz képes. Az új chipset az AMD-féle HyperTransport nagysebességű adatbuszt fogja használni a chipek közötti kommunikációra, kétcsatornás memóriavezérlője (4,2 GByte/s) támogatja a DDR-SDRAM memóriákat, integrált audiórendszerrel rendelkezik, és tartalmaz minden olyan kiegészítő szolgáltatást, amely egy alaplapon szükséges lehet.

Az nForce-alapú alaplapok közül az MSI jelentette be saját modelljét az nVidia közleményével egyidőben. Az új MSI micro-ATX formátumú MS636 a 128 bites nForce 420 chipkészletre épül, amely az IGP chipből (Integrated Graphics Processor -- Integrált Grafikus Vezérlő + Memóriavezérlő: Northbridge) , valamint a Dolby Hangrendszert nélkülöző MCP (Media and Communications Processor -- Média és Kommunikációs Processzor: Southbridge) chipből áll. Az alaplap 2, esetleg 3 DDR-SDRAM foglalatot fog tartalmazni, az integrált grafikus mag ellenére lesz rajta AGP csatlakozó, valamint egy CNR és három 32 bites PCI foglalat is helyt kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #21
    "De -én úgy tudom- csak azért van AMD alapra az nForce, mert az Intel féltékenyen őrzia a p4 rendszerbuszának titkát (nem túl sok sikerrel :), pontosabban nem licenszeli az NVidiának, ezért nincs/nem lesz belőle Intel procit támogató verzió."

    Természetesen jól tudod.

    "Az ára szerintem is 50 felett lesz jóval, akkor már, ha AMD, inkább a KT266A. Olcsóbb is tán, meg kiforrotabb"

    Csak a KT266A nem tud semmi olyan extrát mint az nforce. Ebben a lapban pont az lesz a jó hogy tele van olyan megoldásokkal ami újdonság.
  • Laalee #18
    tokjo igy majd nem a videokartyat fogjak fel evente cserelni hanem az alaplapot is :)
  • narumon #17
    "De jön aZ ATI hasonló nagyágyúja ! egy kis verseny nem árt !"

    Egyrészt az Atiban semmi ilyesmi újdonság nem lesz mint az nforceban az ati meg is mondta hogy ő az olcsó megoldásokat akarja favorizálni. Ráadásul az ati intel platformra lesz az nvidia meg amdra... ugyhogy nem lesz olyan nagy verseny.
  • narumon #16
    "Remélem nem lesz 50.000 felett az ára."

    Szerintem ekörül lesz bár lehet hogy netto. Nvidia szerint mindenképp 200 della alatt lesz egy alaplap.
  • An-Dee #15
    Elnézést a duplázásért, de nekem mindig a főoldal jött vissza, azt hittem nem ment a hozzászólás.
  • An-Dee #14
    Hi
    Tudom hogy nem ide való, de nem tudja valaki, hogy ECS ELITEGROUP alaplapokat hol lehet itthon venni?

    előre is köszi, ha lehet mailben válaszoljatok
  • An-Dee #13
    Hi
    Tudom hogy nem ide való, de nem tudja valaki, hogy ECS ELITEGROUP alaplapokat hol lehet itthon venni?

    előre is köszi, ha lehet mailben válaszoljatok
  • An-Dee #12
    Hi
    Tudom hogy nem ide való, de nem tudja valaki, hogy ECS ELITEGROUP alaplapokat hol lehet itthon venni?

    előre is köszi, ha lehet mailben válaszoljatok
  • Anee #10
    Fos lesz...
    meg a nevét is meg kell majd fizetni
    de a gf2 mx ami benne van gyorsabb lesz mint a bolti a nagyobb adatátvitelnek köszönhetően-4.2GB-
  • kowajano #9
    micro ATX elég gáz. Bár ha lesz rajta AGP slot az nem rossz. Viszont sztem az ára joval 50E fz felett lesz az integrált szarok miatt