JohnnyCage

A Gateway már kínál Windows XP-alapú PC-ket

A Gateway keddtől már felvesz előjegyzést a Windows XP-vel szerelt PC-kre, amely lépésével a társaság a jelek szerint megelőzi a konkuenciát.

A PC gyártó szeptember végén kezdi el szállítani a Windows XP-alapú számítógépeket, közölte Brad Williams, a társaság szóvivője. Bár Williams nem mondott konkrét időpontot, a PC gyártók vezetői korábban azt nyilatkozták, hogy a Microsoft szeptember 24-étől fogja engedélyezni a Windows XP-vel szerelt számítógépek kiadását.

Az új Microsoft operációs rendszer különálló szoftverként csak egy hónappal később, október 25-én kerül forgalomba.


A San Diego-i központú Gateway keddtől bemutatja az új operációs rendszert boltjaiban, de nem azokon a gépeken, amelyekkel együtt később kínálni fogja. "Ez ugyanaz a demó, mint ami a Microsoft a weboldalán is megtalálható" - mondta Williams. A Gateway előjegyzési stratégiája megerősíti azt a tényt, miszerint a PC gyártók a Windows XP megjelenésétől a számítógépek iránti kereslet növekedését várják. Az IDC jelentése szerint a számítógépek eladásai az idei második negyedévben 8,5%-kal csökkentek az előző negyedévhez képest. Az elemzők véleménye megoszlik a Gateway Windows XP stratégiájának várható sikerét illetően, sőt egyes elemzők arról sincsenek meggyőződve, hogy az XP növelni fogja az eladásokat.

Jim Allchin, a Microsoft Windows részlegének elnökhelyettese korábban azt nyilatkozta, hogy a Windows XP olyan új szolgáltatásokat és értéket igér, ami miatt a felhasználóknak megéri majd új rendszert vásárolni, vagy kibővíteni a jelenlegit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)