JohnnyCage

SiS 645 európai bemutató

A tajvani chipkészlet gyártó Silicon Integrated Systems (SiS) szeptember közepén európai bemutatót fog tartani legújabb, Pentium 4-alapú chipkészletéről, a SiS 645-ről.

A SiS 645 a gyártó első Pentium 4-es chipkészlete lesz. Az új chipkészlet lehetővé teszi a DDR-SDRAM memóriák alkalmazását az Intel Pentium 4-alapú rendszerekben, ráadásul mivel a SiS rendelkezik Intel Pentium 4 chipset licensszel, mindez teljes mértékben jogszerű lesz.

Az európai bemutató Münchenben lesz (Németország) szeptember közepén, alig két nappal a konkurens chipset gyártó VIA Technologies konferenciája előtt. Az időpont nyilvánvalóan nem véletlen, a társaság szeretné hamarabb megismertetni a SiS 645-öt, mint ahogy a VIA P4X266 szélesebb körben ismertté válik.

Az európai egyébként nem az első bemutatója lesz a SiS 645-nek. A gyártó az elmúlt héten Tajpejben is bemutatta a terméket, ahol hatalmas tömeg kísérte figyelemmel a rendezvényt. A tajpeji bemutatót az az Alex Wu SiS vezérigazgató tartotta, aki a hónap közepén Münchenbe is ellátogat a cég új termékének népszerűsítéséért.


A müncheni bemutató egy neves hotelben kerül majd megrendezésre, és a fő hangsúly a SiS 645 DDR333 kompatibilitásán lesz. A DDR333 SDRAM chipekből felépített PC2700-as modulok 2,7 GByte/s sebességre képesek, ami jóval több a Rambus DRAM 1,6 GByte/s értékénél, és megközelíti az Intel i850 RDRAM-Pentium 4 kétcsatornás memóriavezérlőjének 3,2 GByte/s sávszélességét. Az új SiS chipkészlet másik fontos újítása a MuTIOL technológia, amely a chipset két chipje (North- és Southbridge) között nagysebességű, 533 MByte/s-os adatkapcsolatot tesz lehetővé.

Bár a piacon a VIA Technologies P4X266 Pentium 4-DDR chipkészleti jelentek meg elsőként, a jelek szerint a SiS lesz az első cég, amely támogatja a DDR333-at. A VIA új P4X333 megoldása már szintén ismerni fogja az új memóriákat, a chipkészlet azonban csak a SiS 645 után jelenik meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!