JohnnyCage

Új integrált grafikus magot mutatott be az Intel

Az Intel Corp. a negyedik negyedévben bemutatja a cég azon integrált grafikus magját, amely hosszú idő óta az első új változat lesz a társaságtól a piacon.

Az új integrált grafikus mag az i830 chipkészlet egy új változatában fog megjelenni a Tualatin Pentium III-M processzorokhoz. Frank Spindler, az Intel Mobile Platform Group részlegének elnökhelyettese és általános menedzsere az EBN-nek adott interjújában elmondta, hogy az új grafikus mag az első, amit a társaság az i810 és i815 chipsetekben alkalmazott 752 óta készített.

Az IDF-en tartott beszédét követő interjúban Spindler hangsúlyozta, hogy az új grafikus mag az Intel fejlesztése, és nem kapcsolódik egyetlen külső gyártó grafikus magjához sem. A grafikus mag, amely egyelőre még nem kapott nevet, számos Pentium III-M mobil chipkészletben, többek között az i830M és i830MG-ben is megtalálható lesz. A korai tesztek szerint az új grafikus mag a korábbi 752 teljesítményének akár kétszeresére is képes lesz, alkalmazástól függően.

Richard Doherty, az Envisioneerig elemzője úgy véli, az új grafikus mag rossz hír a többi integrált grafikus megoldást kínáló társaság számára. A konkurencia a közelmúltban egyre nagyobb részt szakított ki az Intel által dominált piacból, mivel az öregedő 752-nél nagyobb teljesítményű megoldásokat kínáltak.

Spindler elmondása szerint az új Intel grafikus mag könnyen elképzelhető, hogy a jövőben a Brookdale (i845) chipkészlet egy speciális változatában is meg fog jelenni a Pentium 4-es rendszerekhez. A megoldás elsőként azonban mindenképp a 830-as mobil Tualatin chipkészlet új változataiban fog felbukkanni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anee #5
    vagyMivel ATI párti nem enged utat neki,szerencsére:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • ixyon #4
    ááááááááá, nem... csak féltik a piacukat.ajmúgy ez télleg nagy átbaszás, mert az i810 és 815ben lévő magról jobb nem is beszélni.... hát szal a CPU jobb teljesítményt nyújt nála...most a szart megszorozták 2őv3el, most már 2*annyi szar ugyebár... meg a képminősége nokomment...
  • Lez #3
    "Spindler elmondása szerint az új Intel grafikus mag könnyen elképzelhető, hogy a jövőben a Brookdale (i845) chipkészlet egy speciális változatában is meg fog jelenni a Pentium 4-es rendszerekhez."
    Ez azért érdekes dolog, mert az nVidiának azzal az indokkal nem adtak az nForcehoz P4 licencet, mert, hogy nincs igény az integrált grafikus megoldásokra a nagy teljesítményű gépekben.
  • narumon #2
    Hehhhe ha i752-nél háromszor gyorsabb, még akkor is lassú, nem értem mit erőlködik az intel.. maradjon a processzoroknál van ott is problémája elég.