JohnnyCage

Az AMD veszteségre számít a harmadik negyedévben

Az Advanced Micro Devices (AMD) számításai szerint a társaság várható harmadik negyedévi bevétele a korábban vártnál jóval kevesebb lesz, és mintegy 15%-kal alulmúlja az előző negyedévi eredményt.

Az AMD elmondása szerint továbbra is bízik abban, hogy a PC processzor eladások a második negyedévi rekordszint közelében maradnak, amikoris 7,8 millió processzort értékesített a társaság. A cég flash részlegének bevétele ugyanakkor várhatóan 100 millió dollárral, vagyis 30%-kal vissza fog esni a második negyedévhez képest, közölte Rob Herb, az AMD elnökhelyettese.

A harmadik negyedévi bevételek 15%-os esésével a társaság működési veszteségekre számít. Az AMD már a második negyedéves eredmények júliusi közzétételekor is 10-15 százalékos visszaeséssel számolt a jelenlegi negyedévre. Júliusban az AMD vezetői úgy nyilatkoztak, az év utolsó negyedében időszakos fellendülés várható a PC processzorok piacán, és a flash memóriák piaca is stabilizálódni fog. Mindez lehetővé fogja tenni, hogy a társaság visszatérjen a "mérsékelten nyereséges" működéshez. Az AMD vezetői azt nem közölték, hogy a társaság negyedik negyedévi tervei változtak-e a júliusihoz képest.

Az idei második negyedévben az AMD eladásai a korábbi 1,19 millió dollárról 17%-os visszaeséssel 985,3 millióra csökkentek. Az AMD második negyedévi nettó jövedelme 17,4 millió dollár volt, ami jelentős visszaesés az első negyedév 124,8 millió dollárjához képest.

A rivális Intel vezetői a hét elején megerősítették azon álláspontjukat, hogy a társaság eladásai a második félévben jelentősen növekedni fognak az első félév meglehetősen gyenge eredményeihez képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #14
    Nem kell félteni az AMD-t...

  • Bradock #13
    Itt az Intel/AMD proci-hidegháború vége.
  • Dikkma #12
    5 éven keresztöl veszteségesek voltak, és behozták, ne menjenek tönkre mert gáz lesz.
  • CAD #8
    Igazat mod Yfel, az egesz IT hullamvolgyben van, ez procigyartokra is kihat... Intel sem megy jobban, es nem kell elasni meg a vallalaltot, egy negyedeves veszteseg miatt, az elmult evekben, szerintem sikerult annyit folhalmoznia, hogy ezt a negyedeves atmeneti minimalis veszteseget atveszelje... a nyár egyébként sem a költekezések honapjai szoktak lenni (legalabbis nem procit vesz az ember, hanem nyaralast).