Csabi

Új RADEON chip notebookokhoz

A hordozható számítógépek piacán egyre nő az igény az olyan notebookok iránt, amelyek teljesítménye vetekszik a modern asztali PC-kével. A felhasználók a kis számítógépeiken olyan multimédiás és grafikus alkalmazásokat is szeretnének futatni, amelyek komoly teljesítményű hardverkomponenseket igényelnek. Ezen szoftverek estében – csakúgy, mint az asztali számítógépeknél - nagyon fontos a grafikus vezérlő hatékonysága.

Az ATI a notebookokhoz készülő grafikus megoldások piacának vezető szereplője. A cég a MOBILITY RADEON 7500 chipjével valószínűleg tovább fogja növelni a népszerűségét, hiszen az új grafikus processzor kiváló teljesítményt biztosít, és emellett olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a hordozható számítógépek esetében nagyon jól kihasználhatók. A MOBILITY RADEON 7500 az első olyan notebookokhoz készülő grafikus processzor, amely támogatja a 128 bites DDR (Double Data Rate) memóriákat. A cég szerint ezzel főleg a háromdimenziós megjelenítés válik sokkal hatékonyabbá. Az új chip 32 MB integrált és 64 MB külső DDR memóriával érhető el. A komoly teljesítményről olyan megoldások és technológiák is gondoskodnak, mint például a HydraVision, a CHARISMA ENGINE, a PIXEL TAPESTRY, a VIDEO IMMERSION és a HYPER Z.


A MOBILITY RADEON 7500 kifejlesztése során a szakemberek komolyan odafigyeltek az alacsony fogyasztású működésre, amely nagyon fontos szempont a notebookok esetében. Ennek érdekében felhasználták a POWERPLAY technológiát, amely hatékonyan szabályozza a chip feszültségét és frekvenciáját. A POWERPLAY többek között a 2D, a 3D és a DVD üzemmódokat támogatja. Működés közben figyeli, hogy a notebook tápfeszültségről vagy akkumulátorról működik-e, és ennek megfelelően automatikusan szabályozza a feszültséget és a frekvenciát. Phil Eisler, a cég egyik vezetője elmondta, hogy a MOBILITY RADEON 7500 nagyon jól használható irodai alkalmazásokhoz, DVD lejátszáshoz, de akár 3D-s játékok futtatásához is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!