Csabi

RADEON VE MAC EDITION grafikus kártya

Az ATI nemcsak a hagyományos PC-khez fejleszt grafikus kártyákat, hanem az Apple számítógépekhez is. Természetesen ebben az esetben is mindent elkövet a cég annak érdekében, hogy a termékei minél népszerűbbek legyenek. Az ATI szerint a RADEON VE MAC EDITION megfelelő mind otthoni, mind irodai felhasználásra. A cég közleménye szerint a kiváló kétdimenziós teljesítményt elsősorban az irodai alkalmazások esetében lehet kihasználni, míg a modern háromdimenziós megoldások hatékonyságát például játékprogramok futtatása során lehet megtapasztalni.


Az ATI RADEON VE MAC EDITION grafikus kártya a díjnyertes RADEON VE chipre épül. Összesen 32 megabájt, DDR (Double Data Rate) memóriát tartalmaz. A hagyományos VGA kimeneten kívül egy DVI (Digital Visual Interface) és egy TV csatlakozó is helyet kapott rajta. Az ATI a minél nagyobb teljesítmény elérése érdekében számos modern technológiát is felhasznált. Így a RADEON VE MAC EDITION támogatja többek között a HYPER Z technológiát, és megfelel az OpenGL előírásoknak is. A kártya kompatibilis a Mac OS 9.x és az OS X operációs rendszerekkel.

A RADEON VE MAC EDITION fontos jellemzője, hogy lehetőséget biztosít két monitor egyidejű használatára. Ennek köszönhetően a felhasználó az egyik monitorán megtekintheti az emailjeit, míg egy másik kijelzőn például táblázatot szerkeszthet. Jewelle Schiedel-Webb, az ATI egyik vezetője az új kártya bemutatása során hangsúlyozta a RADEON VE technológia hatékonyságát és megbízhatóságát, valamint kiemelte a kétkijelzős üzemmód használatának előnyeit.

Az ATI RADEON VE MAC EDITION várhatóan szeptemberben kerül piacra, és az ára körülbelül 130 dollár (40 000 forint) lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!