JohnnyCage

nVidia Personal Cinema DVD, TV kártya

[CNet] A grafikus chipeket készító nVidia Corp. bejelentette a társaság legújabb termékét, a Personal Cinema-t. A Personal Cinema egy komplett multimédiás megoldás, amely alkalmas DVD filmek lejátszására, illetve televízióműsor vételére és felvételére.

Az nVidia új videókártyái, amelyek még idén ősszel a boltokba kerülnek, egy komplett DVR (Digital Video Recorder - Digitális Videófelvevő) funkcióival lesznek ellátva, így képesek lesznek televíziós műsor vételére, rögzítésére, valamint DVD filmek lejátszásra. Az új eszközökkel akár az élő adás is leállítható lesz úgy, hogy a műsor megtekintését később a leállítás helyétől folytatjuk. A kártya a leállítás pontjától folyamatosan rögzíti a műsort, a tévézés folytatás után pedig egyszerre felvételezi az éppen sugárzott műsorrészt, és játssza le a korábban felvett részt a leállítás helyétől. Mindez addig folytatódhat, amíg -például egy kiadós reklám közben- behozzuk az élő adáshoz képesti lemaradásunkat.

Klikk ide!

Az nVidia képviselőjének elmondása szerint a Personal Cinema kártyák ára 149 és 429 dollár között fog mozogni attól függően, hogy az adott modell milyen grafikus processzort tartalmaz. Mivel az nVidia csak a grafikus chipeket készíti, de nem gyárt videókártyákat, a Personal Cinema kártyák gyártását a VisionTek és Compro Technology végzi majd.

"Ez az eszköz betölt egy űrt, ami a termékskálánkban ezidáig megtalálható volt" - mondta az nVidia képviselője. Az nVidia legnagyobb konkurense, az ATI Technologies már egy ideje gyárt a Personal Cinema-hoz hasonló kártyákat az All-In-Wonder sorozat képében.

Az nVidia Personal Cinema a hagyományos képernyőn megjelenő verzérlőeszközök mellett egy univerzális távirányítóval is működtethető lesz, ami fokozza a felhasználó kényelmét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lez #6
    Egyet értek. Szerintem is jó lehet, csak az ár kérdéses.
    Azt mondja 149-429 attól függően, milyen grafikus procival lesz egybeépítve. Miért mik a lehetőségek?
    Azonban a mellékelt kép nem tudom mit ábrázol, de az nem éppen kártya kinézetű.
  • Null Pointer #5
    Hmm. Ki mondta nektek, hogy szar? Én itt sehol se olvastam ezt. Fából vaskarika? Most mi abban a nagy, hogy egybenyomnak egy TV tunert, egy DVD gyorsító chipet, meg egy videokáryát? Meg némi hardvertámot a videofelvételhez. Éppenséggel ha ennyit tud, talán meg is éri majd, külön összerakva az 3 kártya az tuti drágább. Amúgy meg a digitális felvétel az sokkal jobb mint a VHS, és persze nem romlik, ha van egy batár nagy és igen gyors winchestered, de elérni igen könnyen eléri rosszabb hardverrel is. So mi itt a gáz?