JohnnyCage

Kifizetődő a P4 chipsetek gyártása a SiS számára

A VIA Technologies P4X266 chipkészletét követően a tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) a napokban bejelentette saját Pentium 4-DDR megoldását, a SiS645-öt, amely várhatóan komoly bevételek forrása lehet a cég számára.

A SiS645 új, DDR333-as SDRAM memóriákat is támogató Pentium 4 chipkészlet tömegtermelése szeptemberben kezdődik meg, a SiS650 integrált grafikus megoldás első mintapéldányai pedig ezzel egyidőben kerülnek a nagyobb alaplapgyártókhoz. A társaság tervei szerint a Pentium 4 chipkészletek az év végére a cég termelésének több, mint 10%-át fogják kitenni.

A SiS az új SiS961 Southbridge chippel eközben visszatér a kétchipes chipset kialakításhoz. Mivel a Southbridge chipek feladatai egyre összetettebbek lesznek, szükségessé vált a chipek közötti kommunikáció gyorsítása. A SiS961 már támogatni fogja az új MuTIOL technológiát, amely a North- és Southbridge chip közötti összeköttetést gyorsítja 533 MByte/s-ra.


Samuel Liu, a társaság elnöke elmondta, hogy a SiS a chipset piacon való előretörés érdekében nem kíván az ár miatt megrendelést veszíteni. Elmondása szerint a SiS645 chipkészlet ára csak hivatalosan 34 dollár, egyes alaplap gyártók ennél olcsóbban, 30 dollár alatti darabáron hozzájuthatnak a chipekhez. A tajvani SiS reméli, hogy a SiS645 Pentium 4 alaplapi chipkészlet versenyképes ára, valamint a cég Intel licensze miatt sikeresebb lesz, mint a VIA hasonló megoldása, és jelentős bevételi forrássá válik.

Bár a konkurens VIA Technologies P4X266 típusjelű chipkészlete életképes megoldásnak tűnik, az Intel Pentium 4 chipset licensz hiánya meggátolhatja a rendszer elterjedését. Az ACER Labs. Inc. (ALi) és az Intel maga pedig a jelek szerint kissé későn fogja kiadni saját Pentium 4-DDR megoldását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!