JohnnyCage

Az MSI megelőzte az ASUS-t a videókártyák piacán

A Micro-Star International (MSI) a közelmúltban Tajvan legnagyobb videókártya gyártójává nőtte ki magát, megelőzve ezzel a korábbi piacvezető ASUSteket.

A Micro-Star International június és július hónapokban immár több videókártyát gyártott le, mint az ASUStek. A cég csak júliusban több, mint 300 ezer darab videókártyát adott el. Egyes hírek szerint a tajvani gyártó videókártyáinak komoly hányadát egy vezető nemzetközi számítógépgyártó vásárolja meg, amelynek nevét azonban még a gyárban dolgozó alkalmazottak sem ismerik. Az ismeretlen számítógépgyártónak készülő kártyákra mindössze egy "520." jelzés kerül feltüntetésre.

A klienscég felé irányuló szállítások júniusban kezdődtek, amikoris az MSI egy hónap alatt 240 ezer videókártyát gyártott le. A cég korábban, április és május között hozzávetőlegesen 100 ezer grafikus kártyát szállított havonta. Az MSI szállításai január és július között összesen 1,3 millió videókártyát tettek ki. Az idei évre tervezett 2,6 millió eszköz helyett egyes becslések szerint a cég immár mintegy 3,5 - 4 millió videókártyát fog legyártani 2001-ben.

Az MSI 2000-ben egyébként összesen 1,87 millió grafikus kártyát szállított le, miközben a konkurens ASUStek Computer eladásai elérték a 4,23 millió videókártyát. Az ASUStek augusztusban 200 ezer darab videókártyát fog leszállítani, éppen annyit, amennyit a cég júniusban és júliusban is legyártott. Az ASUStek összes szállításai január és július között 1,9 millió egységet tettek ki február és március kiugró hónapokkal, amely időszakban 460 ezer illetve 400 ezer ASUStek videokártya került eladásra.

A videókártyákra szakosodott gyártók, mint a Leadtek Research és a Prolink Microsystems havi 100-150 ezer videókártyát szállítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csibe #13
    Nem kell azt nekem mondani bazdmeg..
  • Fatality #3
    Elég szégyen, srácok hogy nem hallottatok róla :) Az MSI az egyik legnagyobb alaplapgyártó az USA-ban. De nézzétek csak meg a honlapját. Az csillag alakú MSI logó tutira ismerős lesz.
  • Laalee #1
    hat amgyarorszagon tuti nem :)