JohnnyCage

TV adás PDA eszközökön?

Az AK TV az első web-alapú televíziós adóvá vált, amely műsorát drótnélküli mobil eszközökön is elérhetővé teszi. A vezetékes interneten a csatorna már régebb óta elérhető, és filmek, valamint IKEA ajánlatok láthatók rajta. Az AK TV adása péntektől elérhető a Microsoft Pocket PC operációs rendszerére épülő PDA eszközök tulajdonosai számára.

Az AK TV drótnélküli debütálása az első alkalom, hogy a vezetéknélküli digitális eszközök tulajdonosai az Egyesült Államokban filmeket nézhetnek. Bár a pénteki beindítást követően felmerült néhány technikai probléma, ezek megoldása nem fog sok időbe telni, mondta Alex Kanakaris, az AK TV-t működtető Kanakaris Wireless vezérigazgatója.

A kéziszámítógépeken és mobiltelefonokon elérhető videó az új 3G (3. generációs) mobilhálózatok egyik igérete. A 3G által megvalósított állandóan aktív (always-on) szélessávú adatkapcsolat lehetővé teszi videók letöltését, interaktív játékok játszását, és az e-mail postafiók elérését. Az USA Verizon Wireless és Sprint PCS mobilszolgáltatói 2002. közepén szeretnék beindítani 3G hálózatukat.

Mivel az AK TV a jelenlegi, 9,6-14,4 Kbps sebességű hálózatokat használja, egyes szakértők szerint a rendszer túl korán érkezett. Az analóg vezetékes modemek 56 Kbps sebessége is csak arra elég, hogy a felhasználók egymást néhány másodperccel követő állóképeket, és a szinkronból kieső hangot "élvezhessék", a drótnélküli hálózatok sebessége pedig jelenleg még ezt is alulmúlja.

Andrea Linskey, a Verizon szóvivőnője elmondta, a társaság a jövőben videószolgáltatásokkal is bővítené szeretné mobilkommunikációs hálózati rendszerét, mindez azonban az elkövetkezendő hónapokban, sőt egy-két évben egyelőre nem várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!