Flow

Az MTV videó-hírlevelet indított

Az MTV.co.uk csütörtökön jelentette be, hogy az Emblaze Systems (korábbi nevén GEO Interactive) és az Energis telekommunikációs vállalat Streamwave technológiáját alkalmazva fog új távlatokat nyitni az érdeklődőknek. Az MTV hetente fog videohírlevelet küldeni a már most 75 ezres előfizetői tábornak Nagy-Britanniában.

A vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezők is olvashatják a hírlevelet, hála az Emblaze új technológiájának, mely képes a video átvitelére gyakorlatilag bármekkora sávszélességen - kezdve a mobiltelefonok 9,6 Kbps sebességétől 1,2 Mbps-ig, melyen DSL (digital subscriber lines) készülékek, modemek vagy szélessávú műholdas berendezések működnek. A web-alapú hírlevélen keresztül az ügyfelek a legújabb videoklipekhez és friss hírekhez juthatnak. Az MTV állítása szerint az első levelet már a héten el is küldték.

"Az új videohírlevél a zene szerelmesei számára sokrétű és izgalmas tartalmat kínál, segít lépést tartani a zenei élettel, aktuális eseményekkel és legfrissebb dalokkal" - nyilatkozta Chris Sice, az MTV.co.uk ügyvezető igazgatója. "szintén kedvező hatása van a vállalati stratégiával kapcsolatban is, mivel az összehangolt tartalom segít a tévés zenecsatorna és a website összekapcsolásában, integrálásában." - tette hozzá.

Egy megállapodás szerint, melyet az Energis és az Emblaze Systems kötött 2000 novemberében, mindkét vállalat 50-50 százalékban részesül a Streamwave-vel kapcsolatos közös ügyletekből, ennek értelmében a szóban forgó MTV.co.uk vállalkozásból is. A Streamwave nagy előnye, hogy Java appletet vagy ActiveX vezérlőket használ a média lejátszására, így nincs szükség pluginek vagy egyéb driverek letöltésére.

"A szöveg alapú marketing a múlt homályába fog veszni, ahogy az alternatív kommunikációs média elterjed. Ezt a nagyközönség is könnyebben "emészti" majd." - állítja John Beaumont, az Energis Squared vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!