Csabi

24-szeres sebességű, külső CD-RW meghajtó

A CenDyne az optikai adattároló eszközök piacán egyre népszerűbb. Ez többek között az egyre nagyobb teljesítményű termékeinek köszönhető. A cég külső, FireWire (IEEE 1394) interfészt támogató CD-RW meghajtói között eddig egy 12-szeres sebességű CD-író számított a csúcsmodellnek. A CenDyne viszont nem elégedett meg ezzel, és kifejlesztette a 24-szeres sebességű CD írást lehetővé tevő meghajtóját.

Mo Vahdati, a CenDyne egyik vezetője elmondta, hogy az új meghajtónak három nagyon fontos előnye van, amelyeket a multimédiás alkalmazások esetében lehet a leginkább kihasználni. Az első, hogy minden eddiginél gyorsabb adattárolást tesz lehetővé. A második, hogy a nagy sebesség ellenére nagyon megbízható működést biztosít. A harmadik, hogy a hagyományos PC-kel és a Macintosh számítógépekkel is kompatibilis.

Az új, CenDyne meghajtó az egyszer írható, CD-R lemezeket 24-szeres, míg az újraírható, CD-RW diszkeket 10-szeres sebességgel kezeli. Így egy 650MB kapacitású CD-R lemez 4 percen belül megírható. A különböző CD lemezek olvasása 40-szeres sebességgel történhet. A nagy teljesítményű működés érdekében a cég a FireWire interfészt választotta, ugyanis ez 30-szor gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, mint az USB. A meghajtó elérési ideje 120 milliszekundum. A megbízhatóság érdekében a cég szakemberei gondoskodtak arról, hogy a puffer kiürüléséből származó hibák ne okozzanak gondot. Többek között a FireWire interfésznek is köszönhető, hogy az új CenDyne CD-író telepítése nagyon egyszerű. Mindössze csak csatlakoztatni kell a számítógéphez, és a meghajtó tulajdonképpen már használható is. A rendszer újraindítására sincs szükség.

A Cendyne a meghajtójához minden olyan programot mellékel, amelyek szükségesek a CD íráshoz. Így a vásárló többek között megkapja a Toast, a Nero 5.5 és az In CD szoftvereket is. Az új Cendyne meghajtó augusztus közepén kerül piacra, és körülbelül 300 dollárért (90 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!