JohnnyCage

A drezdai AMD gyár 10 milliomodik Athlon chipje

Az AMD a napokban jelentette be, hogy a társaság 13 hónapja működő drezdai Fab 30 "megagyára" leszállította a 10 milliomodik Athlon processzormagot.

Klikk ide!A drezdai (Németország) Fab 30 az Advanced Micro Devices (AMD) legújabb, csúcstechnológiákat alkalmazó gyáregysége, amely a társaság legnagyobb teljesítményű, Athlon processzorainak tömegtermeléséért felelős. Az AMD Fab 30 gyára nemrégiben elnyerte a Semiconductor International magazin "Az év gyára" díját, mint az első gyár a világon, amelyet kifejezetten a réz-alapú chipek gyártására létesítettek.

"A drezdai Fab30 AMD gyár 10 milliomodik mikroprocesszorának leszállítása 13 hónappal a megnyitás után egy lenyűgöző mérföldkő az üzem történelmében" - mondta Hector Ruiz, az AMD elnöke. "A Fab30 eddig elért sikerei ellenére úgy hisszük, a legjobb még csak ezután fog következni. Az AMD nagyszerű ütemben halad affelé, hogy a Fab 30 gyárat a következő generációs, 130 nm-es, SOI (Silicon on Insulator - Szilícium a szigetelőn) gyártási technológiával szereljük fel. Ezek az új technológiák lehetővé fogják tenni, hogy továbbra is rendkívül nagy mennyiséget gyárthassunk az AMD legújabb és legfejlettebb processzoraiból."

"Az AMD Fab 30 alkalmazottjai hibátlanul vitték véghez a termelési mennyiség agresszív ütemű növelését, kivételes eredményeket elérve" - mondta Hans Deppe, elnökhelyettes és általános menedzser. "Az év végére a Fab 30 eléri 100%-os gyártókapacitását a jelenlegi hozzávetőleg 60%-ról, miközben áttér a legújabb technológiákra." A drezdai gyár, ahol jelenleg 1700 alkalmazott dolgozik, 2003-ig összesen 2,3 milliárd dollárjába fog kerülni az AMD-nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #6
    MI A FAXNAK KELL MINDIG CSAK SUXXOLNI AZ INTELT EMBEREK HA EGY PROCI HÍR VAN ? ENNYIRE UNATKOZTOK ???
    Szép ez az AMD-től mellesleg.
  • skorpio7 #3
    Csak gratulálni tudok nekik .. így tovább !!! :)))