Franczy

Új vezető a Napster élén

Napsterhez közeli források szerint a cég jelenlegi elnökét, a sokak által felelőtlennek és csapongónak tartott Hank Barryt a napokban le fogják váltani, bár ezt hivatalos források egyelőre még nem kívánták megerősíteni. A The New York Times értesülései szerint Barry utódja minden bizonnyal az a Konrad Hilbers lesz, aki korábban a Bertelsman médiavállalat igazgatója volt, mindenesetre a személycserét sem Barry, sem Hilbers nem kívánta kommentálni.

Hank Barry éppen tizenhárom hónappal ezelőtt lett az akkor még virágzó zenefájl cserebere szolgáltatást működtető Napster cég vezetője, miután a Hummer Winbald tőkebefektetéssel foglalkozó cég nem kevesebb mint 15 millió dollárt invesztált a Napsterbe. Akkoriban internetes körökben a Napster nevét szinte mindenki ismerte, hiszen egy rendkívül sikeres vállalkozásról volt szó, mára azonban már leginkább csak negatív jelzők kíséretében kerül említésre a Napster szó. Amikor Barry hatalomra került, elmondta, hogy a Napsterből mihamarabb egy nyereséget termelő céget szeretne varázsolni, mely ügy érdekében Barry mindent meg is tett, azonban részben külső körülmények miatt végül mégsem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a cég tulajdonosai szerették volna. Barry egyébként a beiktatását követő napokban azonnal olyan új vezetőket nevezett ki a Napster élére, akik komoly hanglemezipari múlttal rendelkeztek, ugyanis Barry jó kapcsolatokat szeretett volna kiépíteni a hanglemezipari cégekkel, mely azonban - mint tudjuk - nem igazán sikerült neki.


Lars Ulrich(középen) a Metallica dobosa beszélget Hank Barry-vel(jobbra)

A RIAA-nak, vagyis az amerikai hanglemezipari cégeket magába tömörítő szervezetnek egyáltalán nem tetszett, hogy az internet és a Napster segítségével lényegében bárki teljesen ingyen hozzájuthatott a legújabb zenei felvételek digitálisan tömörített változatához, és ezt a nemtetszést hamarosan komoly bírósági perek követték. A bíróság a Napstert arra kötelezte, hogy helyezzen üzembe olyan szűrőszoftvereket, melyek segítségével megakadályozható a zenei felvételek illegális másolása, ez pedig nagyon rosszul érintette a Napstert, mely szolgáltatás ezt követően gyors hanyatlásnak indult. A Napster már lassan egy hónapja nem működik, de a cég vezetői még mindig bíznak abban, hogy az idén nyáron indítandó előfizetéses alapokon nyugvó Napster újra sikeres lesz majd, és talán a vezetőváltás is elősegíti majd, hogy a Napster talpra tudjon állni, bár szerintem erre vajmi kevés esély van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!