JohnnyCage

A bíróság meghatározta a Napster fellebbezési határidejét

[Register] A Napster Inc. augusztus 9.-éig fellebbezhet Marilyn Hall Patel bírónő azon itélete ellen, miszerint a társaságnak le kell állítania azonos nevű online zeneszolgáltatását.

Marilyn Hall Patel, az Egyesült Államok Körzeti Bíróságának bírónője a közelmúltban elrendelte a Napster online zenefájl szolgáltatás teljes leállítását mindaddig, amíg a szolgáltatás üzemeltetője, a Napster Inc. nem tudja garantálni, hogy egyetlen tiltott számot sem lehet elérni a hálózaton keresztül.

A Napster Inc. úgy véli, szolgáltatásából 99%-osnál is jobb biztonsággal képes kiszűrni azokat a zeneszámokat, amelyek terjesztését azok tulajdonosa nem engedélyezte. Patel bírónő azonban biztosítani akarja, hogy egyetlen egy szerzői jogok által védett zeneszámot se lehessen terjeszteni a hálózaton, így ameddig a Napster nem áll elő 100%-os biztonságot lehetővé tévő rendszerrel, a szolgáltatás nem indulhat újra. A Napster szerint minden erőfeszítésük ellenére a 100%-os biztonság nem elérhető, ezért fellebbezést nyújtanak be, hogy a szolgáltatás tovább üzemelhessen úgy, ahogy van.

Amennyiben a szolgáltatás újra működésbe léphet, a Napster várhatóan akkor sem lesz többé túlzottan népszerű. A társaság úgy döntött, hogy eltávolodik az MP3 formátumtól, és egy új, saját formátumot vezet be. A lépés minden bizonnyal nem aratott osztatlan sikert a felhasználók körében, a kiadók ellenben minden bizonnyal elégedettek vele. .NAP vagy .MP3 formátumra épülő, ingyenes vagy előfizetéses szolgáltatás, teljesen mindegy abból a szempontból, hogy a Napsternek számára kedvező itéletre van szüksége a fellebbviteli bíróságon, különben nem indíthatja újra a hálózatot 100%-os hatékonyságú szűrés nélkül.

Miután a Napster benyújtja fellebbezését a bíróságon, ellenfelének, a Record Industry Association Of America-nak (RIAA - Amerikai Lemezkiadók Szövetsége) 28 nap áll rendelkezésre a válaszlépésre. Az itélet csak mindezek után hozható meg. Bár a bíróság ezidőalatt engedélyezheti a Napster szolgáltatás működését a végső itéletig, mindez egyre kevésbé érdekli a felhasználókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!