JohnnyCage

A Sony növeli a DVD lejátszók gyártási mennyiségét

[DigiTimes] Ahogy a DVD technológia egyre szélesebb körben kezd elterjedni az amerikai, japán és európai piacokon, a fokozódó kereslet kielégítésére a Sony a közelmúltban a DVD lejátszók gyártási kapacitásának növeléséről döntött.

A japán szórakoztatóelektronikai óriás nemrégiben úgy döntött, a megnövekedett keresletre való tekintettel 60%-kal megemeli az asztali DVD lejátszók gyártási mennyiségét. A társaság az éven mintegy 7 millió DVD lejátszót fog legyártani. A Sony több kulcsfontosságú komponens gyártását áttelepítette Kínába, a TCL Technology Electronics nevű gyártóhoz. A TCL Group leányvállalatához telepített alkatrészgyártástól a Sony többek között azt reméli, hogy termékei Kínában is könnyebben piacra találnak.

A Sony jelenleg saját EMCS gyáregységében, valamint Malájziában és Mexikóban gyártja DVD egységeit. A malájziai gyár a Sony tavalyi DVD lejátszó gyártásának 60%-áért, azaz összesen 4 millió egységért volt felelős. A Sony a gyár termelési mennyiségét a tervezett 60%-on kívül további 70%-kal szeretné növelni az éven.

A Sony idén júniustól elkezdte áttelepíteni a DVD lejátszók PCB egységeinek (Printed Circuit Board - NYÁK-lap) gyártását a kínai TCL Technology Electronics-hoz. A TCL havonta 3500 NYÁK-lapot (Nyomtatott Áramköri Kapcsolás) fog gyártani a Sony számára. A kihelyezett gyártás elősegíti az egységek árának csökkenését, valamint növeli a Sony versenyképességét a kínai piacon.

A China Audio Industry Association (CAIA - Kínai Zeneipari Szövetség) előjelzései szerint a Kínában eladott DVD lejátszók száma idén elérheti az 5 milliót. Bár a DVD lejátszók iránti kereslet továbbra is növekedést mutat, Kínában az árak tavalyhoz képest mintegy 30%-ot csökkentek, és ez a tendencia folytatódni látszik. A nyereségesség fenntartása céljából a Sony növeli a termelést, főként a malájziai gyárban, ahol a gyártás meglehetősen olcsó.

A DVD lejátszók terén tavaly a világ vezető gyártója a Sony volt 25% piaci részesedéssel. A globális piac a tavalyi 16 millió egységről idén várhatóan 22 millióra nő. A Sony ezen a növekvő piacon továbbra is szeretné megtartani vezető szerepét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • accord #2
    Vannak írók, csak kb. 1 millába kerülnek... De ha olcsóbban lennének, az sem lenne előny, mivel egy lemez kb. 6-8e forint körül mozog, ha jól tudom... Egyelőre olcsóbb megvenni a filmeket... :( Vagy marad a DivX :))
  • Laalee #1
    mostmar a dvd irokat is gyarthatnak nemteccik hogy ennyire dragak a filmek :)