Csabi

Plextor CD-RW meghajtó notebookhoz

Napjainkban a hordozható számítógépek egyre komolyabb multimédiás teljesítménnyel rendelkeznek. Ez nagymértékben köszönhető az egyre hatékonyabb hardverkomponenseknek is. A multimédiás alkalmazások általában nagy tárolókapacitást igényelnek, amit a kis számítógépek esetében nem mindig könnyű biztosítani. A Plextor szakemberei olyan tárolási megoldást fejlesztettek ki, amely a költséghatékony CD technológiákat támogatja.

A Plextor új, PlexWriter SlimLine meghajtója nagyon könnyű és mindössze 12,7 milliméter vastagságú, aminek köszönhetően a legtöbb notebookba beépíthető. A Plextor képviselője elmondta, hogy terveik szerint az új CD-író nemcsak a hordozható számítógépekbe fog belekerülni, hanem többek között egyes internetes készülékekbe is.

A PlexWriter SlimLine meghajtó az egyszer írható CD-R lemezeket és az újraírható CD-RW diszkeket egyaránt 8-szoros (1,2 MB/másodperces) sebességgel képes megírni. A különböző CD lemezek olvasása maximálisan 24-szeres sebességgel történhet. A 2 megabájtos pufferrel rendelkező meghajtó E-IDE (ATAPI-4) interfészen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Az átlagos elérési ideje 140 milliszekundum. Támogatja többek között a Track-at-Once, a Disc-at-Once, a Session-at-Once és a Multisession eljárásokat is.

Howard Wing, a Plextor egyik vezetője elmondta, hogy az új PlexWriter SlimLine az első olyan 8-szoros sebességű, hordozható számítógépekhez kifejlesztett, belső, CD-RW meghajtó, amely támogatja a BURN-Proof technológiát. Ennek köszönhetően ugyanazt a megbízhatóságot nyújtja, mint a hagyományos méretű meghajtók. A BURN-Proof technológia a puffer kiürüléséből származó hibák ellen nyújt védelmet.

A Plextor PlexWriter 8/8/24A SlimLine CD-RW meghajtó szállítása már elkezdődött, és körülbelül 250 dollárért (75 000 forintért) lehet megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • An-Dee #1
    Mikor lesz már plextor DVD? :)