Csabi

Nincs vakáció emailek nélkül?

Az Internet rohamos fejlődésével az elektronikus levelezés is egyre nagyobb teret hódít magának. Mind az otthoni, mind pedig az üzleti felhasználók körében terjed a gyors és kényelmes levelezési forma. Sőt manapság már nem is kell egy asztali számítógép előtt ülni ahhoz, hogy emaileket lehessen küldeni és fogadni, hiszen a vezetéknélküli kommunikációs technológiákat támogató készülékek segítségével szinte bárhonnan és bármikor lehet levelezni. Már számos olyan hordozható eszköz is megjelent a piacon, amelyek kifejezetten az elektronikus levelezéshez használhatók.

A Gartner tudományos kutatóintézet az ületi felhasználók körében készített olyan felméréseket, amelyek bizonyítják az email egyre növekvő népszerűségét. Az intézet munkatársai először az elektronikus levelezéssel összefüggő szokásokat elemezték. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy a munkaidő egyre nagyobb részét teszi ki az emailekkel való foglalatoskodás. A felmérések szerint a felhasználók többsége átlagosan napi 49 percet tölt levelezéssel. 53 százalékuk naponta legalább hatszor ellenőrzi a beérkező emaileket, míg 34 százalékuk folyamatosan figyelemmel kíséri a levelek érkezését.


A Gartner munkatársai arra is kíváncsiak voltak, hogy a felhasználók szabadságuk alatt foglalkoznak-e az emailjeikkel. A felmérésekből származó eredmények még sok szakembert is megleptek, ugyanis kiderült, hogy a felhasználók 42 százaléka ellenőrzi a munkájával összefüggő elektronikus leveleket még a vakáció alatt is.

Az USA-ban a felhasználók átlagosan napi 22 emailt kapnak. Ezek nagy része azonban nem tartozik a fontos levelek kategóriájába, ugyanis mindössze 27 százalékukra kell vagy kellene azonnal válaszolni. Az emailek 37 százaléka pedig tulajdonképpen teljesen felesleges, és egyáltalán nem igényelnek választ. Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy a felhasználók a vakációjuk alatt is foglalkoznak az emailjeikkel, ugyanis nem szeretnének több száz levéllel foglalatoskodni a szabadságuk után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!