Franczy

A Napster ideiglenesen használhatatlan

A Napster hétfőn ideiglenesen leállította korábban szebb napokat is látott zenefájl cserebere szolgáltatását, arra hivatkozva, hogy a cégnél jelenleg folyamatosan azzal küzdenek, hogy az újabbnál újabb szűrőmegoldásokat üzembe helyezzék.

A Napster működésének felfüggesztésére pár nappal azután került sor, hogy a cég képviselői bejelentették, ezentúl már az összes korábbi verziójú Napster szoftver használhatatlan. A felhasználókat arra kérték, hogy töltsék le a szoftver legújabb verzióját, mely azonban a legtöbb felhasználó szerint szinte teljesen használhatatlan, ugyanis még az olyan zenefájlokat sem engedi letölteni, melyekhez nem is kapcsolódnak szerzői jogok, vagyis amelyeket bárki ingyenesen elérhetne és másolgathatna.

A Napster szolgáltatás tehát kétségtelenül végnapjait éli, és még az a pár megmaradt Napster felhasználó is meglepetten vette tudomásul, hogy a Napster nem működik, akik hétfő reggel a Napster segítségével szerettek volna egy-két új digitális zeneszámmal gazdagodni. A cég hétfőn egy nyilatkozatot helyezett ki a Napster website-jára, mely tudatta a felhasználókkal, hogy a Napsteren keresztüli fájl másolgatásokat ideiglenesen szünelteteti a cég, mert a Napster adatbázisok továbbfejlesztésre szorulnak, és amíg ezeket a munkálatokat elvégzik, addig nem működhet a rendszer.

Egy magát megnevezni nem kívánó Napsterhez közeli forrás elmondta, hogy a leállás tulajdonképpen annak tudható be, hogy a nemrégiben üzembe helyezett vadonatúj szűrőszoftverek a Napster adatbázisában különböző problémákat okoztak, és emiatt a Napster rendszer nem tudott megfelelően tovább működni. Mint az köztudott, a Napster azért kényszerült a különböző szűrő megoldások alkalmazására, mert egy korábbi bírósági döntés arra kötelezte a céget, hogy vessen véget a szerzői jogok által védett zenei felvételek illegális másolásának, mert az mind a szerzők, mind a hanglemezipari cégek érdekeit sérti.

"Sajnos az általunk korábban alkalmazott szűrőszoftverek nem működtek megfelelően, így néhány, szerzői jogok által védett zenefájl is átcsúszhatott a rendszeren" - mondta a Napster egyik vezetője, majd hozzátette, hogy gőzerővel dolgoznak az említett adatbázis helyreállításán, és amint lehet, újra üzembe helyezik majd a Napstert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #7
    De ez sem kutya:

    www.mynapster.com - MyNapster :))))) Majdnem ugyanaz :)))

    PyRex
  • Scooter #6
    Audiogalaxy Satellite a király!!! Csak kár, hogy nem lehet közben meghallgatni az éppen töltendő számot! vagy lehet, ha igen, hogy? www.audiogalaxy.com
    C skorpio7: A WINMX-nek mi az internet címe? (honnan lehet leszedni?)
    Ja és ezzel meg lehet közben hallgatni a azámot?
  • skorpio7 #3
    Egyáltalán ... Mi az a Napster ??? :)
    Nem a WINMX-et akarták mondani , mint az új peer-to-peer KIRÁLY-t !!! :)))
    DE IGEEEN !!!!