Mikeyy

Mobiltelefonos játékok jelene és jövője

A videojátékok rajongói évi 11 milliárd USD-t költenek a számítógépes szoftverekre és az olyan konzolokhoz való játékokra, mint például a Playstation2. A mobiltelefonos játékok azonban sokkal több helyen játszhatók, és jobban a mindennapi életbe integrálódnak, mint a hagyományos elektronikus játékok.

A mobil szolgáltatók abban reménykednek, hogy az unatkozó ingázóktól és a folyton online lógó gyerekektől bejött jövedelem nagy szerepet játszik majd a következő generációs (3G) hálózatokra költött óriási mennyiségű pénz megtérülésében. Eddig világszerte több, mint 100 milliárd dollárt költöttek az újgenerációs hálózatok kiépítésre. 2005-re ez a piac az Egyesült Államokban és Európában várhatóan évi 6 milliárd dolláros forgalmat bonyolít majd le, Ázsiában pedig várhatóan még nagyobbat.

Világszerte jelenleg több, mint 600 millió mobil felhasználó van, tehát a potenciális felvevőpiac hatalmas, és ezeknek a felhasználóknak a nagy része többnyire rendelkezik egy kis szabadidővel játékokra. Ez különösen így van az Egyesült Államokban, ahol az ingázással eltöltött idő átlagosan 50 százalékkal több, mint más országokban. Jeff Hallock, a Sprint PCS online játékokat gyártó cég igazgatója, szerint az ingázó emberek valamilyen szórakozást igényelnek erre az időre, hiszen ilyenkor mást úgysem tudnak csinálni.

Az ARC tanácsadó csoport szerint 2006-ban az Egyesült Államokban 280 millió vezetéknélküli játékokat választó felhasználó lesz, a jelenlegi 16 millióval szemben. Japán legnagyobb vezetéknélküli internetszolgáltató cége, az NTT DoCoMo kimutatásaiból kiderült, hogy a vezetéknélküli internetből származó jövedelmének 52 százalékát a mobil szórakoztatás hozta.

A mobil szolgáltatóknak és a készülékgyártóknak a játékok egy újabb módját jelentik a termékek differenciálásának és további jövedelmek szerzésének. "Kell valami okot adni az új készülékek vásárlására. És a játékok megfelelő okot szolgáltatnak" - nyilatkozta Matthew Feldman, a Versaly Games mobil játékszolgáltató cég elnöke és ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mikike #7
    pedig azok mijen kiráj gámék voltak
  • Scooter #5
    A játékokat csak jó poénnak csinálták, hogy az unalmas utazás során legyen mit nyomkodnunk :)
    Igaz bár én is nyomok néha 1-1 partit, elfelejtjük, hogy alapjában nem erre találták ki a telefonokat, hanem telefonálásra !!!
  • Dikkma #2
    Kukac rulla :))