JohnnyCage

A Novell kedveli az AMD Athlon MP processzorokat

[Regiser] Az AMD Athlon MP rendszerei az utóbbi időben egyre népszerűbbek. Az Athlon MP processzorok, amelyek a hírek szerint már augusztus elején elérik az 1,4 GHz-es órajelet, a napokban elnyerték a Novell hitelesítését is.

Mivel az AMD jelenleg még meglehetősen új szereplő az alsókategóriás szerverek és munkaállomások piacán érthető, hogy az üzleti felhasználók a jó teszteredmények ellenére egyelőre nemigazán zárták a szívükbe az új Athlon MP rendszert. A Novell hitelesítése nem mást jelent az AMD számára, mint egy bizonyítékot arra, hogy a társaság rendszerei tökéletesen stabilan működnek, és teljes mértékben kompatibilisek a Novell (Netware) rendszerekkel.

A Novell hitelesítése a leendő Athlon MP felhasználóknak is mintegy garanciaként szolgálhat a közeljövőben, amely tanúsítja, hogy az AMD Athlon MP processzorai, valamint az AMD 760MP chipkészleten alapuló rendszerek megbízhatóak, és megfelelő alternatívát jelentenek az Intel Xeon-alapú rendszereire.


A tajvani alaplapgyártó Tyan, amely társaság egyben az AMD egyik partnercége is, a Novell hitelesítését úgy értékelte, mint "egy jelentős mérföldkő ezen, áttörést hozó rendszerek bevizsgálásában". Bár a Novell megnyerése valóban jelentős lépés az AMD számára, az igazi feladat a Microsoft és a különféle Unix forgalmazók támogatásának kiharcolása lesz.

Bár az 1,2 GHz-es Athlon MP rendszerek a tesztekben rendre felülmúlják az 1,7 GHz-es (Pentium 4-alapú) Xeon gépek teljesítményét, a különbség nem olyan nagy, hogy az üzleti felhasználók lemondjanak a jólbevált Intel vonalról. Az AMD egyes információk szerint augusztus 5-én adja ki az Athlon MP chip 1,4 GHz-es változatát, amely tovább növeli a rendszer teljesítményelőnyét, habár minden bizonnyal az Intel sem fogja sokáig húzni a 2 GHz-es Xeon kiadását.

A Novell az AMD Athlon MP rendszereket a Tyan duálprocesszoros Thunder K7 S2462 jelzésű, AMD 760MP chipkészletű alaplapjával vizsgálta be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #21
    sot! a cadesek nagy kedvence a SLOTAs K7es proci, mert qrvasok cache van benne, es nem annyiert, mint a PIII xeonok.
  • ixyon #12
    hat szerintem ezek az eredmenyek mar regen nem a valosagot tukrozik... hol olvastad? en ey regebbi andantech hirben olvastam, hog y mar 30% megvan az AMDnek... tudod kamuzni jo dolog, csak pls. ne itt, hanem a pokerben gyakorold.
    es az meg hulyeseg, hogy a microsoftra van alternativa, mert az atlagfelhasznalonk, aki nem ert UNIXul, annak bizonny nincs. az egyetlen, ami lenne, a luinux(a BEOSsal nem farasszuk 1mast, jo, de csak jatek...egyelore...meg lehet nagyonjois::) de mivel a linux ugye nem felhasznalobarat, se nem usereknek keszult, nem alternativa, cssak 1 igen szuk retegnek az embereek kozul.

    es 1etertek azzal, hogy nem minden szar, ami orosz, de ebben az oroszellenes hangulatban erosen bennevan az is, hogy ittvoltan 40 evig, es a kulonbseg nemetorszag meg magyarorszag kozott scak az, hogy a 2. vilaghaboru utan nemetorszag 1000000000000000000*ugy szet volt love, mint mi, csak oda ugye nem oroszorszag ment(NYnemetorszagba). es igy eleg nyilvanvalo, hazank jelenlegi helyzetenek okozoja, szerintem ertheto, miert van ez az oroszellenes hangulat.